***SANTARVĖS virtuvėlė:***Vaikų gimtadieniui

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vaišės ne iš parduotuvės, kepinių kvapas namuose – puikus artėjančio gimtadienio šauklys.

Kita vertus, jei vaikai – ne tokie jau ir maži, jie patys, suaugusiesiems padedant, gali pabandyti iškepti šiuos nesudėtingus saldumynus.


Greitas pyragas

Tešlai: plaktuvu ar šluotele plakite 3 kiaušinių trynius ir 150 g cukraus, kol cukrus ištirps. Sumaišykite su 150 g ištirpinto sviesto ar margarino. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį nugesintos sodos, citrinos rūgštelės. Nedidelėmis porcijomis sudėkite 400 g miltų. Jei tešla išeis kietoka, įdėkite truputį grietinės. 
Įdarui: gerai sumaišykite 500 g varškės, 200 g cukraus, 3 baltymus. Galima įdėti razinų ir smulkintų riešutų.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį stambia trintuve sutarkuokite tiesiai į sviestu išteptą skardą. Stenkitės, kad sluoksnis būtų lygus. Ant jo sudėkite įdarą ir išlyginkite. Trečias sluoksnis – sutarkuota antroji tešlos dalis.
Kepkite 40–45 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.


Sausainiai

Tešlai: 300 g pašildyto sviesto, 3 tryniai, 2 stiklinės miltų.
Išminkome tešlą, iškočiojame ir plona stikline išpjaustome skrituliukus. 3 baltymus išplakame su šaukštu cukraus, gautą masę šaukšteliu sudedame ant sausainių.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.


Šokoladinis keksas

Tešlai: Ištirpinti 200 g sviesto, įdėti 4 šaukštus kakavos, 1,5 stiklinės cukraus, įpilti 0,5 stiklinės pieno. Viską gerai sumaišyti, pakaitinti iki virimo ir atšaldyti. Kelis šaukštus šios tyrės paliekame keksui aptepti. Į likusiąją sudedame 2 stiklines miltų, 4 kiaušinius, pusę šaukštelio nugesintos sodos, viską gerai sumaišome.
Tešlą sudedame į skardą ir kepame orkaitėje. Paviršių puošiame glazūra, apibarstome cukraus pudra.


Triufeliai

Tešlą suminkome iš pakelio pašildyto sviesto ar margarino ir 1 arba 1,5 stiklinės miltų, įdėję žiupsnelį druskos, pusę šaukštelio sodos, nugesintos actu. 
Iš tešlos formuojame 1–2 cm skersmens rutuliukus, sudedame į skardą, kepame 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsusius triufelius apvoliojame cukraus pudros ir kakavos mišinyje.


Saldūs rutuliukai

Imame 250 g sviesto ir 250 g krakmolo, 100 g tarkuoto šokolado, 100 g cukraus pudros, 60 g miltų. Produktus gerai sumaišome, minkome tol, kol gausime vientisą masę. Suformuotus rutuliukus iškepame orkaitėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto