***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:***„Žaibo“ turnyras – prie puodų

Kimšti obuoliai. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Daugelio svajonė – virtuvėje apsisukti per kuo trumpesnį laiką. Ir kai šeima valgyti nori, ir kai svečias į mūsų namus užsukti ketina.
Kiekvienas turime savo paslapčių, kaip greitai paruošti ne tik kasdienį valgį, bet ir kokį pyragą ar „žaibišką“ kepsnį iškepti.
Bet ir tokiu atveju, manome, nepakenks dar vienas kitas „žaibo“ receptas.

Vištienos salotos su riešutais

Vištą išvirkite su prieskoniais. Atvėsinę nuimkite mėsą nuo kaulų, ją supjaustykite gabaliukais, įspauskite česnako, įberkite vieną stiklinę smulkintų graikinių riešutų.
Viską išmaišykite su majonezu.

Kimšti obuoliai

Patiekalui pagaminti reikės 8 obuolių, 200 g virtos vištienos, 100 g kieto fermentinio sūrio, trupučio druskos, sviesto, petražolių.
Iš obuolių išimkite sėklalizdžius. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais, sūrį sutarkuokite. Mėsos ir sūrio masės prikimškite obuolius, ant kiekvieno jų uždėkite po sviesto gabalėlį. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., patiekdami puoškite petražolėmis.

Manų kruopų pyragas

Iš 1 stiklinės grietinės, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės manų kruopų, 3 kiaušinių, druskos ir trupučio sodos, 250 g margarino, 1 stiklinės miltų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
Ją pilkite į skardą ir kepkite orkaitėje.

Žuvies kotletai su avižiniais dribsniais

Kotletams pagaminti reikės 500 g žuvies filė, 5 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių, 100 g kopūsto, 1 morkos, 1 svogūno, pusės stiklinės pieno.
Žuvį sumalkite kartu su kopūstu, morka ir svogūnu. Įberkite avižinių dribsnių, įpilkite pieno, pasūdykite. Palikite 15 minučių, kad išbrinktų. Gerai išmaišykite, suformuokite kotletus ir kepkite orkaitėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto