Tobulų blynų receptas: 10 svarbiausių patarimų

Blynai – tai vienas tų patiekalų, kuris niekuomet nepabosta. Blynų paruošimo būdų yra tikrai nemažai, todėl visada gali būti atrandamas pats mėgstamiausias blynų receptas. Vis dėlto, ne veltui yra sakoma, kad pirmas blynas visuomet yra prisvilęs: ruošiant šį patiekalą svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, kurios gali užtikrinti, kad paruoštas patiekalas bus tikrai ypatingas. Taigi, vadovaukitės žemiau pateiktais patarimais, ir iškepti blynai tikrai pranoks jūsų lūkesčius.

10 svarbiausių taisyklių

  1. Jei blynai kildinami kepimo milteliais ar soda, juos kepkite iš karto, kai tik užmaišysite tešlą. Lietinių blynų tešlą vertėtų palikti pastovėti bent pusvalandį, o mielinių blynų tešlą – maždaug 15-20 minučių;
  2. Lietinių blynų tešla bus be gumuliukų, jei laikysitės tam tikro eiliškumo. Pirmiausia į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus. Palaipsniui berkite miltus ir šaukštu trinkite kiaušinius. Kai tešla bus vientisa, į ją įpilkite pieno. Jei tešloje vis dar yra gumuliukų, ją galite perleisti per metalinį sietą;
  3. Lietinių blynų tešlos konsistencija turėtų priminti grietinėlę, o mielinės tešlos – riebią grietinę;
  4. Jei baiminatės, kad tešlos plakimui teks paskirti pernelyg daug laiko, blynų tešlos ruošimui galite naudoti kokteilinę: tiesiog sudėkite visus produktus ir suplakite. Tam sugaišite ne daugiau nei porą minučių;
  5. Jei norite, kad iškepti blynai būtų taisyklingos formos, į keptuvę galite įdėti konditerinių žiedų, į kuriuos liesite tešlą;
  6. Lietiniams blynams labiausiai tinka keptuvė žemais kraštais ir nesvylančiu paviršiumi, o mieliniams blynams geriausia rinktis keptuvę storu dugnu (tam labiausiai tinka ketaus keptuvė);
  7. Jei jus sudomino senovinių mielinių blynų receptas, ruošti šį patiekalą geriausia su šviežiomis mielėmis. 300 gramų miltų skaičiuokite maždaug 20-25 g šviežių mielių. Jei naudosite sausas mieles, blynų kepimas užtruks gerokai ilgiau;
  8. Blynai keptuvės centre kepa greičiausiai, todėl svarbu nepamiršti juos laiku apversti. Keptuvės kraštuose kepantys blyneliai iškeps ne taip greitai;
  9. Prieš kepdami naują blynelių partiją visuomet nuvalykite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Tai padės išvengti svilėsių ir dūmų. Net ir tuomet, jei į blynų tešlą dėjote riebalų, kepdami pirmąją blynų partiją patepkite keptuvę riebalais ir pašalinkite riebalų perteklių (tam puikiai tinka popierinis rankšluostis);
  10. Įprastus kvietinius miltus galite pakeisti speltos miltais. Nors skonis smarkiai nesiskirs, tačiau blynai bus kur kas maistingesni. Taip pat galima rinktis ir avižinius miltus, tačiau naudinga žinoti, kad jie sugeria daugiau skysčio, todėl tam tikrų ingredientų kiekis turės būti didesnis.
    Nenusiminkite, jei nepavyksta iš pirmo karto išsikepti tobulų blynelių: praktikuodamiesi tikrai galėsite atrasti gudrybių, kurios jums gali padėti patobulinti jums patinkančius blynelių receptus. Nebijokite išbandyti naujovių, ir anksčiau ar vėliau jūsų paruošti blynai tikrai maloniai nustebins ir jūsų šeimos narius, ir svečius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto