„Villoje Shinto“ vasarą darbuosis argentinietis virtuvės šefas

Virtuvės šefas Mario Avallone, vos tik atvykęs, pirmąją savo vizito „Villoje Shinto“ dieną, ėmė gaminti patiekalus į vilą atvykusiems svečiams. Autorės nuotrauka

Jau tampa tradicija tai, kad retkarčiais „Santarvėje“ rašome apie Reivyčiuose įsikūrusioje „Villoje Shinto“ lankytojams siūlomas naujienas.
Viloje veikiančiame restorane ir apsilanko, ir dirbti atvyksta labai įvairių žmonių. O tai reiškia, kad ir įdomių pašnekovų.
Pirmadienį į šį restoraną atvyko argentinietis virtuvės šefas Mario Avallone.
„Virtuvė ir futbolas – tai mano gyvenimas“, – sako charizmatiškas virtuvės šefas, tris mėnesius savo gaminamais patiekalais džiuginsiantis „Villos Shinto“ svečius.

Keliauja po pasaulio restoranus

Taip jau yra, kad aukščiausio lygio virtuvės šefai nėra itin sėslūs žmonės. Dažnas keliauja po pasaulį ir įvairiuose restoranuose dirba tam tikrą terminuotą laiką: į meniu įneša naujovių, sukuria ar patobulina ten esantį, apmoko personalą ruošti įvairius patiekalus, nurodytus valgiaraštyje.
Panašiai yra ir „Villos Shinto“ restorane. Jame darbuojasi lietuvis virtuvės šefas Haroldas Žalys.
„Kažkada virtuvėje vyko pokalbis. Ir iš šefų juokais nuskambėjo frazė: na, čia dar betrūksta, kad pasikviestum Mario. Juokas juokais, bet šiandien Mario pas mus. Beje, Haroldas kažkada yra dirbęs su Mario. Tad taip ta mūsų pažintis ir užsimezgė“, – pasakojo „Villos Shinto“ savininkas Airidas Karpavičius.

Maistą ruošė pasaulio žvaigždėms

Kolumbijoje, Argentinos mieste, gyvenantis M. Avallone Lietuvoje lankosi ne pirmą kartą. Dar 2003 metais jis kurį laiką dirbo Vilniuje, gruzinui milijonieriui Valerijui Gelašvili priklausiusio viešbučio „Atrium“ restorane.
53 metų M. Avallone maistą gamina jau 35 metus. Per savo praktiką pagamintais patiekalais yra vaišinęs ne vieną pasaulinio lygio atlikėją – Šakirą, Robį Viljamsą, Leny Kravitsą, Enrikę Iglesijų. Šefas dirbo su prodiuserine kompanija, kuri jį samdė ruošti maistą žvaigždžių vakarėliams.
Pastaruoju metu Mario dirbo Argentinoje, prabangaus klubo restorane.
„Tai, kad šiuo metu esu čia, Lietuvoje, Mažeikių rajono restorane, man yra nuotykis. Ir bendrai mano gyvenimas yra nuotykis, kuriame labai daug kelionių, kuriame sutinku labai daug įvairių žmonių“, – šypsojosi argentinietis.

Virtuvėje – nuo vaikystės

Mario pasakojo, kad maisto gaminimas yra jo gyvenimas, jo hobis ir darbas vienu metu.
Ko gero, kitaip būti ir negalėjo: jo mama, brolis – virėjai, tėtis visą gyvenimą valdė šeimos verslą. O tas šeimos verslas – maisto išsinešti gamyba. Ir tik pašnekovo sesuo vienintelė iš šeimos „neįklimpo“ į maisto gamybą – pasirinko teisininkės profesiją.
„Žinote, man žodis „žaisti“ reiškia žaisti virtuvėje. Kai aš augau, man normalu būdavo, kad po mano lova būdavo sudėti vandens buteliai, normalu buvo namie tvyrantys duonos, maisto kvapai. Todėl gyvenime nebuvo nė akimirkos, kai būčiau galvojęs apie tai, kad galėčiau veikti kažką kito nei gaminti maistą“, – pasakojo M. Avallone.

Reportažų ketina nufilmuoti ir Lietuvoje

Be to, kad dirba restoranuose, virtuvės šefas internete, „Youtube“ platformoje, turi savo kanalą „Vida de cocineros“. Išvertus iš ispanų kalbos tai reiškia „Virėjų gyvenimas“. Daugiau nei dvidešimt metų jis maisto gamybos paslapčių mokė jaunus virėjus.
„Manau, kad savo kanalui nufilmuosiu vaizdo reportažų ir čia, Lietuvoje. Pavyzdžiui, turiu mintį žiūrovams papasakoti apie lietuviškus maisto produktus. Sūriai, grietinė, juoda duona, gira – tai, mano manymu, yra labai geri, labai skanūs lietuviški maisto produktai.
O šiaip, mano supratimu, kai esi kurioje nors šalyje svečias, tau geriau nei vietiniams žmonėms matosi, jaučiasi, kokie tos šalies produktai yra patys geriausi, skaniausi, kurie iš jų reprezentuoja tą šalį“, – kalbėjo M. Avallone.

Stengsis įnešti ir savo charakterio

Pasak A. Karpavičiaus, į Reivyčius, į „Villą Shinto“, Mario atvyko su labai dideliu lagaminu. Kai vilos šeimininkas jo paklausė, ar toks didelis lagaminas reiškia, kad šefas viloje pabus ilgiau nei tris mėnesius, Mario paaiškino: lagamine didžiąją dalį užima ne drabužiai, o prieskoniai.
Beje, Mario įsitikinimu, maisto gerumą, kokybę labiausiai lemia geri, švieži, natūralūs produktai ir prieskoniai.
M. Avallone sako, kad planuoja išlaikyti, išsaugoti tai, kas „Villos Shinto“ restorane jau yra sukurta, tačiau norės įnešti ir savo charakterio.
Pavyzdžiui, galima padaryti taip, kad tie patys patiekalai, kurie jau yra restorano meniu, suskambėtų visai kitais skoniais.
„Mano gaminamų patiekalų pagrindas – Ispanijos ir Italijos virtuvės. Turiu techniką ir ją sujungiu su tos konkrečios šalies, kurioje tuo metu dirbu, pagrindiniais, įdomiausiais ingredientais. Ir išeina toks įdomus derinys“, – kalbėjo Mario.
A. Karpavičius priduria: „Turime planų ant laužo kepti avieną. Lauke įrengsime apvalų argentinietišką grilį. Mario žada kepti picą ant grilio. Galvojame apie tai, kad svečiams pasiūlysime sušių. Patiekalai kas savaitę keisis. Mario mėgsta bendrauti su žmonėmis, kurti maisto gaminimo šou. Manau, kad vilos lankytojai turės galimybę gyvai stebėti, kaip gaminami patiekalai.“

Koncertai – tris birželio savaitgalius

Jau nuo šio savaitgalio „Villoje Shinto“ bus galima paragauti M. Avallone gaminamų patiekalų – ir naujovių, ir Mario patobulintų tų, kuriuos restorano lankytojai jau pažįsta, kuriuos anksčiau jau ragavo.
Restoranas dirbs antradieniais–sekmadieniais kiekvieną dieną be išimčių nuo 12 iki 24 valandos.
Rytoj į vilą koncertuoti atvyks legendinio televizijos projekto „Kelias į žvaigždes“ pirmojo ir antrojo sezono nugalėtojai Andrius Rimiškis bei Anatolijus Oleinikas.
Birželio 18 d. mažeikiškių ir rajono svečių savo naujojo akustinio albumo „Aš tavo žvilgsnį vakar sapnavau“ pristatymo koncerte lauks Jūratė Miliauskaitė su grupe.
Birželio 23 d. į vilą atvyks grupė „Vairas“.

Norintieji rezervuoti staliukus šiems koncertams kviečiami skambinti telefonu 8 646 21 811.
„Jau nuomojame pirtis, teikiame apgyvendinimo vilos nameliuose, salių nuomos pobūviams paslaugas. Laukiame visų, norinčių pailsėti, švęsti šventes, atsipalaiduoti mūsų viloje“, – sakė „Villos Shinto“ savininkas A. Karpavičius.
Loreta BUTKUTĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto