„Villos Shinto“ restorane – skanus maistas, linksmi koncertai ir maloni aplinka

„Villos Shinto“ savininkai Oksana ir Airidas neretai ir patys aptarnauja restorano lankytojus. Autorės nuotr.

Nuo kovo vidurio buvusiame Dargio malūne, dabar vadinamame „Villa Shinto“, veikia restoranas.
Žmonės, kurie jau spėjo jame apsilankyti ir paragauti restorane dirbančių šefų paruoštų patiekalų, negaili komplimentų nei šefams, nei jų gaminamo maisto skoniui bei giria restorano šeimininkus už malonų aptarnavimą, jaukią aplinką.
O jie savo ruožtu žada mažeikiškiams ir miesto svečiams nenuleisti užsikeltos kartelės.

Šiltėjant orams, dirbs ilgiau

„Villos Shinto“ šeimininkas – Airidas Karpavičius – dainininkas, renginių organizatorius bei vedėjas, prieš keturiolika metų vykusio muzikinio televizijos šou „Žvaigždžių vartai“ dalyvis ir laimėtojas.
Drauge su savo šeimos nariais bei darbuotojais jis kantriai, žingsnis po žingsnio kuria tokią vietą, kurioje mažeikiškiai ir miesto svečiai galėtų gerai praleisti laiką, paskanauti gardžių restoraninių patiekalų, pasimėgauti Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertais.
Bet apie viską iš pradžių.
„Villos Shinto“ restoranas šiuo metu veikia tris dienas per savaitę – penktadieniais–sekmadieniais nuo 12 iki 24 valandos. Ateityje, kai įsivyraus šiltesni pavasariški orai, restoranas dirbs trečiadieniais–sekmadieniais, o vasarą – ir visą savaitę.

Dirba du šefai

Lankytojų komplimentų sulaukiančius patiekalus restorane gamina virtuvės šefas Gintaras Dragūnas. Nuotr. iš „Villos Shinto“ archyvo

Restorane gardžiausius patiekalus gamina du virtuvės šefai. Vienas jų – Gintaras Dragūnas kadaise dirbo asmeniniu Prezidento Algirdo Brazausko virėju, 14 metų patirtį kaupė kruizinių laivų virtuvėse. Dirbdamas Prancūzijos, Brazilijos, Argentinos restoranuose sukaupė Pietų ir Centrinės Amerikos virtuvių patiekalų gamybos patirties.
Dabartiniame „Villos Shinto“ restorano meniu daugiausia minėto regiono patiekalai – aromatingi, spalvingi, egzotiški, dažniausiai kepami grilyje.
Tačiau, pasak G. Dragūno, dar nepraėjo mėnuo, kai restoranas veikia, tad dar per maža laiko, kad būtų galima įvardyti, ką iš restorano meniu mažeikiškiai labiausiai mėgsta valgyti.
Kitas prie restorano darbuotojų komandos neseniai prisijungęs šefas – europietiškos virtuvės ir desertų specialistas Gintaras Martinonis.

Stengsis, kad nebūtų monotonijos

Šefas Gintaras Martinonis yra europietiškos virtuvės ir desertų meistras. Nuotr. iš „Villos Shinto“ archyvo

„Villos Shinto“ šeimininkas A. Karpavičius žmones, kurie jau apsilankė restorane, ir tuos, kurie ketina tai padaryti, drąsina neapsiriboti vien tais patiekalais, kurie šiuo metu yra numatyti meniu.
„Pas mus yra galimybė pagaminti patiekalus, kurių šiuo metu meniu nėra. Jei svečiai turi kokių pageidavimų, kviečiu prieš porą dienų iki atvykimo paskambinti ir suderinti, ko pageidautų. Ir mūsų šefai paruoš.
Dabartinį meniu esame išleidę skubos tvarka, tačiau jis keisis. Ir net jei jame neliks vieno ar kito patiekalo, vis tiek žmogus galės užsisakyti tuos patiekalus, kurie jam patiko, kuriuos jis anksčiau paragavo“, – apie tai, kad restorane bus vengiama monotonijos, kalbėjo pašnekovas.

Svarbūs ir maži niuansai

Airidas kurį laiką užsienyje įgyvendino maitinimo įstaigų „prikėlimo“ naujam gyvenimui projektus.
Jis spėjo įsitikinti, kad restoranų veikloje yra svarbios ir mažiausios detalės. Ir pateikė keletą pavyzdžių.
Savo restoranui Airidas pirko brangias, tačiau skirtingo dizaino lėkštes. Todėl net ir prie to paties stalo sėdintys, tą patį patiekalą užsisakę lankytojai jį gali gauti patiektą skirtingose lėkštėse.
„Mano manymu, toks niuansas prisideda prie jaukumo, namų jausmo restorane kūrimo, įneša įvairovės.
Kitas dalykas – stalus ir kėdes pirkau užsienyje, labai aukštos kokybės, bet ne naujus. Kitos maitinimo įstaigos perka naujus, bet paskui moka specialistams pinigus už tai, kad jie tuos baldus pasendintų.
Mano manymu, čia, sename malūne įkurto restorano aplinkoje, naujai pagaminti baldai tiesiog nederėtų“, – įsitikinęs pašnekovas.

Naujovių yra ir bus

Tęsiant kalbą apie naujoves, nuo šiandienos „Villos Shinto“ restoranas teikia maisto išsinešti paslaugą. O antrajame vilos aukšte taip pat nuo šiandienos veikia vaikų restoranas, kuriame mažieji lankytojai gali paragauti vaikiškam skoniui pritaikytų patiekalų. Beje, per Velykas, balandžio 17 d., viloje startuos „Žemaitijos vaikų talentų šou“.
Tęsiant temą apie ateitį, A. Karpavičius prasitarė, kad nuo pirmadienio „Villos Shinto“ lankytojams, o tiksliau jų augintiniams, bus siūloma nauja paslauga – gyvūnų kirpykla. Šios kirpyklos pavadinimas „Žalias paršiukas“, joje lankytojų augintinius aptarnaus profesionali, 14 metų darbo patirtį sukaupusi kirpėja.

Remiasi užsienio šeimos verslų praktika

Pasak A. Karpavičiaus, „Villos Shinto“ restoranas yra šeimos restoranas, todėl jame apsilankę žmonės tampa „Villos Shinto“ šeimos nariais.
Svečius neretai aptarnauja pats Airidas ir jo šeimos nariai.
Viena pagrindinių šiame restorane puoselėjamų vertybių – mandagus, kokybiškas aptarnavimas ir artimas, šiltas bendravimas su lankytojais. Tokiomis vertybėmis savo veiklose vadovaujasi šeimos verslus puoselėjantys prancūzai, italai, ispanai.
„Man tai artima ir manau, kad taip ir turi būti – šeimininkai turi būti dalimi kuriamo verslo, jie turi drauge su klientais išgyventi tai, kas čia vyksta. Restoranų versle pats pagrindinis dalykas yra tas, kad tu turi dirbti su kiekvienu žmogumi, turi pažinti kiekvieną klientą, turi žinoti, ko jis nori, ir prisitaikyti prie jo poreikių tam, kad jis restorane jaustųsi maloniai. Žodžiu, tu turi būti savimi, bet kartu gyventi ta veikla, kurią įgyvendini“, – šypsojosi pašnekovas.

Į sceną – po 10 metų pertraukos

„Netrukus „paleisime“ ir pirčių nuomos bei apgyvendinimo paslaugas. Turime keletą salių pokyliams. Galime pasiūlyti išsinuomoti visą sodybą, galime nuomoti tik kurią nors salę, pirčių kompleksą arba tik namelius. Žodžiu, yra visos galimybės“, – pasakojo vilos šeimininkas.
Beje, prieš keletą savaičių Airidas, daliai žmonių žinomas Šypsenėlės sceniniu vardu, restorane surengė savo paties koncertą. Į sceną jis sugrįžo po 10 metų pertraukos ir džiaugiasi, kad koncerte linksminosi daug jaunų žmonių.
Po pirmojo koncerto daug žmonių prašė Airido surengti ir daugiau koncertų. Į šiuos pageidavimus vilos šeimininkas atsižvelgė ir šį šeštadienį vėl atliks savo autorinę programą bei žinomiausius lietuviškus šlagerius.

Mažesnė aplinka – didesnis ryšys

Pasak grupės „Poliarizuoti stiklai“ vokalisto Šarūno Mačiulio, nedidelėse, jaukiose salėse tarp atlikėjų ir publikos tvyro kur kas artimesnis ryšys. Nuotr. iš „Villos Shinto“ archyvo

Balandžio 1 dieną lankydamiesi „Villoje Shinto“ sutikome joje tą vakarą koncertuoti turėjusį legendinės grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderį, vokalistą Šarūną Mačiulį.
Atlikėjas sakė, kad koncertai tokioje – mažoje, jaukioje aplinkoje, sukelia daugiausia emocijų ir klausytojams, ir atlikėjams.
„Koncertuojant arenose, didelėse koncertų salėse, nėra tokio ryšio tarp klausytojų, žiūrovų ir atlikėjų.
Būdamas arti, šalia klausytojų, matai, kaip jie priėmė vieną ar kitą dainą, girdi, kaip ji nuskambėjo.
Žinoma, finansine prasme arenose, salėse koncertuoti labiau apsimoka. Bet, būkim biedni, bet teisingi – žmogus gyvena dėl visai kitokių dalykų“, – mintimis pasidalijo Š. Mačiulis.

„Villos Shinto“ adresas: Aludarių g. 15, Reivyčiai. Tel. nr. +370 646 21 811.

Loreta BUTKUTĖ

3 Atsakymai į “„Villos Shinto“ restorane – skanus maistas, linksmi koncertai ir maloni aplinka”

  1. Andrej parašė:

    Labai smagu, kad Mazeikuose atsirado pasaulinio lygio vieta praleisti laiką ir pavalgyti. Tokios vietos tikrai ilga laiką nebuvo ir aplinkui nėra. Palinkėsime sėkmės šeimininkams.

    1. Vile parašė:

      Malonu,bet europinio lygio algas teks mokėti šefams,o Mažeikiuose gerai uždirbančių ne tiek daug,varguolių daugiau😁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto