Koronavirusas augina rajono bedarbių gretas

Nuotr. iš redakcijos archyvo

Jau dabar ekonomistai 2020 metus vadina sugadintais metais. Kovo 16 dieną Lietuvoje įvedus karantiną, apmirė įvairių įmonių veikla. Daliai jų nebereikalingi darbuotojai buvo priversti tapti Užimtumo tarnybos klientais.

Bedarbių daugiau nei anksčiau

Šių metų gegužės 1 d. Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje registruota beveik 4 tūkst. Mažeikių rajono gyventojų – darbo neturinčių asmenų – tai yra 12,2 proc. darbingo amžiaus žmonių.
Mažeikių rajonas tarp kitų Telšių apskrities savivaldybių yra didžiausias pagal gyventojų, veikiančių ūkio subjektų skaičių. Todėl natūralu, kad koronaviruso (COVID-19) pandemijos sukelta ekonominė krizė mūsų rajonui smogia labiausiai.
Palyginimui: Rietavo savivaldybėje gegužės 1 d. buvo registruotas 10,3 proc. nedarbo lygis. Lietuvoje didžiausias (17,4 proc.) nedarbas užfiksuotas Ignalinos rajono savivaldybėje, mažiausias – 5,2 proc. – Neringos savivaldybėje.
Nuo kovo pradžios darbo neturinčių asmenų skaičius Mažeikių rajone išaugo 634. Tuo pačiu laikotarpiu 2019 m. registruotas nedarbas buvo mažesnis 1,1 proc. ir turėjo tendenciją mažėti.
Visas straipsnis – penktadienio laikraštyje.

One Reply to “Koronavirusas augina rajono bedarbių gretas”

  1. Anonimas parašė:

    Kodėl? Ne tik koronavirusas, bet ir koronienė, kuri pasak pridėtinės vertės kūrimo specialistės išlavė sargus, valytojus ir kt..Kažkodėl nesistebiu , kad būtent koronaviruso (COVID-19) pandemijos sukelta ekonominė krizė mūsų rajonui smogia labiausiai.Žinote kodėl-,todėl ,kad mūsų politikai, biurokratai tik tokią pridėtinę vertę moka kurti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto