Rajono gyventojai turėtų jaustis saugesni

Komisariato vadovas Alfonsas Meškys teigė, kad pareigūnų darbo prioritetai išlieka tie patys: užtikrinti eismo saugumą ir viešąją tvarką, efektyvinti nusikalstamų veikų tyrimą bei nepilnamečių vykdomų pažeidimų prevenciją, skatinti bendravimą su visuomene. Nuotr. autoriaus ir iš Policijos departamento archyvo

Pranešimų apie įvykius Mažeikių rajone skaičius jau trečius metus auga, tačiau nusikalstamų veikų ir pradėtų ikiteisminių tyrimų policijos komisariate mažėja.
Tokias tendencijas išskyrė komisariato vadovas Alfonsas Meškys, Savivaldybės vadovams pristatydamas praėjusių metų policijos veiklos ataskaitą.

Smurto priežastis – alkoholis

Praėjusiais metais Mažeikių rajono policijos komisariatas iš viso gavo 9435 pranešimus apie įvykius, policijos pareigūnai pradėjo 647 ikiteisminius tyrimus (2020 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 9182 ir 820). Gautų pranešimų pagrindu buvo užregistruotos 507 nusikalstamos veikos (užpernai – 584), iš kurių 397 – ištirtos.
„Ištyrėme kiek daugiau kaip 78 proc. visų nusikalstamų veikų ir tai neblogas rezultatas. Šioje liūdnoje statistikoje jau kelintus metus iš eilės „pirmauja“ smurtas artimoje aplinkoje – 122 atvejai.
Pagrindinė smurto artimoje aplinkoje priežastis – girtavimas. Neretai smurtas pasikartoja tose pačiose šeimose. Smurto proveržių pasitaiko ir tvarkingose šeimose, kai žmonės suklysta, tačiau tuomet dažniausiai susitaikoma – pasimokoma iš klaidų ir jos nebekartojamos. Skaudu ir tai, kad nuo smurto artimoje aplinkoje pernai nukentėjo nemažai vaikų“, – kalbėjo Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkas A. Meškys, nuotoliniu būdu rajono vadovams pateikdamas veiklos ataskaitą.
Tokiuose tyrimuose didžiąją dalį įtariamųjų sudaro vyrai (118), tačiau yra ir agresyvių moterų – 24 atvejais nukentėjusiaisiais pripažinti stipriosios lyties atstovai, 15 atvejų nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjo nepilnamečiai vaikai. Dažniausiai smurtaujama tarp sugyventinių (68 atvejai), sutuoktinių (48 atvejai), 16 kartų tėvai smurtavo prieš vaikus, 14 – vaikai prieš tėvus.
Komisariato vadovas, kalbėdamas apie smurtą artimoje aplinkoje, pastebėjo ir kitą tendenciją – neretai pranešimai apie ginčus ar konfliktus šeimose, tarp artimųjų nepasitvirtina. Tai liudija ir statistika – per praėjusius metus komisariatas gavo 998 pranešimus apie smurtą, kaip jau minėta, pasitvirtino tik aštuntoji jų dalis.
Plačiau skaitykite penktadienio laikraštyje.

4 Atsakymai į “Rajono gyventojai turėtų jaustis saugesni”

  1. petras parašė:

    je kokie cia saugus … pastovei policajai pagalbos praso …. tai koks cia saugums…

    1. Petrui parašė:

      Tokiems kaip jūs gerai niekada nebus. Apart zyzimo daugiau nieko nesugebat.

      1. petras parašė:

        kas tau tep sake? :)

  2. mažeikietė parašė:

    Ačiū,tikrai saugiau matant mieste nuolat patruliuojančius ekipažus. Ačiū ,pareigūnai ,už Jūsų nelengvą darbą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto