Turgaus lankytojai jau viliojami šviežiomis daržovėmis

Mažeikių turgavietėse prekiautojai pirkėjams siūlo ir pačių užaugintų, ir iš kitur atsivežtų daržovių. Nuotr. iš redakcijos archyvo

Trečiadienį Mažeikių turgavietėje šviežiomis daržovėmis prekiaujantieji tikino, kad šių daržovių kainos ne ką didesnės nei pernai, tačiau pastebėjo, jog perkančiųjų kol kas mažiau, nei būdavo ankstesniais metais.

Jau daug metų savo užauginta produkcija prekiaujantis mažeikiškis siūlė pirkti įvairių daržovių. Už salotų ryšulėlį prašė 70, svogūnų – 60 centų, ridikėlių – euro.
Daržoves auginantis vyras teigė, kad šiemet oro sąlygos šiam užsiėmimui labai nepalankios. Dėl šalto pavasario augalai ilgai nedygo, skurdo, vėliau juos alino karščiai.
Perteklinis lietus irgi naudos nedavė, ypač skundžiasi braškių augintojai – tyžta vos pradėjusios sirpti uogos.

„Šiemet daug kas brango – sėkla, agroplėvelė, trąšos, produkcijos atvežimas dėl aukštų kuro kainų ir pan. Tačiau pirmųjų daržovių kainos panašios kaip ir pernai. Vienos liko tokios pat, kitos didėjo nebent dešimčia ar dvidešimčia centų“, – kalbėjo pašnekovas.
Vyras pastebėjo, kad vis tik šiemet pirkėjų kur kas mažiau. Jis svarstė, kad galbūt dėl įvairių kainų šuolio žmonės koreguoja savo pirkinių krepšelį.

Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto