Trečdalis politinių partijų rinkimuose dalyvauti negalės

Seimą rinksime iš daugiau nei 30-ies partijų. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Iš 40-ies Lietuvoje registruotų politinių partijų, teisę dalyvauti rudenį vyksiančiuose rinkimuose turės tik 28. Tiek jų iki kovo 1-osios pateikė savo narių sąrašus Teisingumo ministerijai.

Neteko galimybės pretenduoti į valstybės paramą

Teisingumo ministerija skelbia, kad sąrašų nepateikusios partijos neteko ne tik teisės dalyvauti rinkimuose, bet ir pretenduoti į valstybės finansavimą. Tokių partijų – 7.
„Lietuvos rusų sąjungos“ narių sąrašas po sutikrinimo su Gyventojų registru dėl rastų klaidų pateikiant narių asmenvardžius buvo grąžintas patikslinti.
Dar 4 partijos šiuo metu turi likviduojamo juridinio asmens statusą.
Šiemet Teisingumo ministerija partijų narių sąrašus tikrino pasitelkusi naują informacinę sistemą, kuri leidžia greitai peržvelgti, ar pateiktas narių sąrašas atitinka teisės aktų reikalavimus, ar šiuose sąrašuose yra pakankamai narių (ne mažiau nei 1000), ar jie yra pilnamečiai, ar jų narystė nesidubliuoja su kitų partijų sąrašais ir pan.

Steigiamos dar 3 partijos

Į rinkimų traukinį dar gali suspėti ir politikos naujokai, jei oficialiai įregistruos naują politinę partiją ne vėliau nei likus 65 dienoms iki numatytos rinkimų datos, t. y. vėliausiai šių metų rugpjūčio 9 d.
Kol kas tai padarė viena partija – „Tautininkų sąjunga“.
Dar trys politinės partijos – „Drąsos kelias“, „Demokratinė darbo ir vienybės partija“, „Emigrantų partija“ – šiuo metu ministerijai patikrinti yra pateikusios savo steigimo dokumentus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto