Mažeikiškiai krepšinį žiūri ne tik namuose

Mažeikiškiai nuo pat ryto aktyviai palaikė Lietuvos rinktinę. Jono STRAZDAUSKO nuotr.

Olimpinėse žaidynėse lietuvių laukiamiausios ir jau įsibėgėjusios krepšinio rungtynės žiūrovų sulaukia ir Mažeikiuose. Žmonės renkasi rungtynes žiūrėti ne tik namie, bet ir mieste. Daugiausia žmonių sutraukia mikrorajone veikiančios kavinės.

Stebi aktyviai

Mažeikių mikrorajone įsikūrusios kavinės „Roala“ lauko kavinėje ketvirtadienį jau 11 valandą, kai žaidė lietuviai su prancūzais, visos vietos buvo užimtos aistruolių. Kavinės barmenas Robertas džiaugėsi gausiu būriu žiūrovų, tačiau tvirtino, kad tik krepšinis susilaukiantis tiek daug gerbėjų, nors rodomos visos Olimpinių žaidynių varžybos.
Barmenas pridūrė, kad daug žmonių buvo susirinkę ir per futbolo čempionatą, o tai bet kuriuo atveju nauda ir barui.
Netoliese veikiančios kavinės „Bildukas“ barmenė Jurga Jagminienė džiaugėsi, kad per krepšinio varžybas abi kavinės salės buvusios sausakimšos. Pasak darbuotojos, kavinės klientai labai serga už mūsiškius, emocijos liejosi laisvai.
Barmenė pastebėjo, kad populiariausias yra krepšinis, bet jei ir kitų Olimpinių žaidynių varžybose dalyvauja lietuvaičiai, lankytojų netrūksta.

Senamiestyje renkasi nenoriai

Tačiau senamiestyje įsikūrusioje kavinėje „Pikaso“, nors ir transliuojamos varžybos, krepšinio entuziastų nebuvo. „Laisvės 30“ darbuotojos kaip viena tvirtino, kad jos daug sporto aistruolių nesulaukiančios. Nors daugelis Olimpinių žaidynių rungtynių šiose kavinėse transliuojamos, žmonės pavalgyti ar pavakaroti dažniau renkasi dėl kitų priežasčių.
Padavėjos guodėsi, jog šiemet išsilaikyti padeda tik tai, kad pietų valgyti ateina darbuotojai iš aplinkinių įstaigų. Pagrindine lankytojų negausumo priežastimi darbuotojos įvardijo Laisvės gatvės remontą. Dėl triukšmo bei vietos trūkumo negalima įsirengti lauko kavinių, klientams nėra kur pasistatyti automobilių.

Atsilaikyti nepavyko

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinei vis dėlto nepavyko atsilaikyti prieš prancūzus. Į trečią kovą stojusiai Lietuvos rinktinė prancūzams pralaimėjo 8 taškais (74:82). Tai komplikavo lietuvių padėtį turnyro lentelėje.
Kitas rungtynes Lietuvos krepšininkai žais šeštadienį 16 val. 30 min. su JAV žvaigždėmis.
Lietuviai pirmame ture 79:102 taip pat neprilygo Argentinos komandai, tačiau antrame mače 72:53 pranoko Nigerijos vyrus.

Rytis SAVICKIS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto