„Akmeninėje naktyje“ koncertavo ir viekšniškis

Susirinkusiesiems koncertavo ne tik vietos atlikėjai, bet ir Viekšnių gimnazijos direktorius Rimantas Gricius. Evelinos PETKŪNAITĖS nuotr.

Akmenės gamtos ir kultūros parko estradoje įvyko ketvirtus metus rengiamas autorinės muzikos festivalis „Akmeninė naktis“. Susirinkusiesiems koncertavo ne tik vietos atlikėjai, bet ir Viekšnių gimnazijos direktorius Rimantas Gricius.

Debiutavo scenoje

Kaip teigė R. Gricius, į festivalį jis buvo pakviestas neatsitiktinai, kadangi Viekšniai iki 2000 metų priklausė Akmenės rajonui. Daugelis akmeniškių jį pažįsta iki šiol, todėl renginio organizatoriaus Andriaus Almanio buvo pakviestas į festivalį atlikti dainuojamosios poezijos.
„Daug kam buvau sakęs, kad dainuoju, bet niekas netikėjo“, – juokėsi atlikėjas, kuris teigė, kad iki pasirodymo „Akmeninėje naktyje“ jam teko koncertuoti mokykloje, Švietimo skyriuje, draugams, o šis pasirodymas prieš didesnę publiką buvo pirmasis.
Atlikėjas pridūrė, kad muziką savo kūriniams kuria pats, o žodžius dainoms ima iš mėgstamų poetų ir vietinių kūrėjų kūrybos.

Gausus būrys atlikėjų

R. Gricius pasakojo, kad muzikos festivalis prasidėjo keturių kūrybos konkurso „Akmenės daina“ dalyvių pasirodymu, kuriems buvo įteikti padėkos raštai ir prizai.
Vėliau vyko pakviestųjų atlikėjų kūrybinis vakaras. Daugiausia koncertavo vietiniai atlikėjai, buvo atvykę svečių iš gretimų rajonų, taip pat iš Kauno bei sostinės.
Į šventę buvo atvykęs ir žinomas bardas iš Kauno Romas Naidzinavičius.
R. Griciaus teigimu, be jo, pasirodė dar bent 20 atlikėjų, kuriems koncertuoti buvo skirta iki 10 minučių.
Šventėje skambėjo ne tik dainuojamoji poezija, bet ir kiti lyriniai kūriniai, netgi tranki roko muzika.
Šio festivalio tikslas, anot organizatorių, yra paskatinti vietos kūrėjus kurti muziką bei pristatyti ją visuomenei.

Rytis SAVICKIS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto