Rajone yra tik aštuoniolika vilkų

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuo spalio vidurio visoje šalyje prasideda vilkų medžioklė. Šiemet šalyje leidžiama sumedžioti net penkiasdešimt šių plėšrūnų.

Medžioklės limitai padidinti

Kiekvienais metais vilkų medžioklės sezonas prasideda spalio penkioliktąją ir trunka iki balandžio pirmosios. Tačiau tokios taisyklės tik popieriuje – siekiant išsaugoti vilkų populiaciją, jų medžioklė nutraukiama aplinkos ministro įsakymu, vos yra sumedžiojamas metams skirtas limitas.
2011–2012 metų vilkų medžioklės sezonas, kuris prasidėjo nuo spalio vidurio, buvo nutrauktas jau lapkričio trečiąją, kai nuo medžiotojų šūvių krito vienuolika vilkų.
Mažeikių medžiotojų ir žvejų draugijos valdybos pirmininkas Egidijus Virkutis informavo, kad  mažeikiškiai pilkių nesumedžiojo, daugiausia – du vilkai patiesti Širvintų rajone.
„Anksčiau dar spėdavome sumedžioti vieną ar du vilkus, o praėjusį ir užpraėjusį sezoną jau negalėjome pasigirti tokiu laimikiu. O kai tiek teleidžiama nušauti…“ – replikavo pašnekovas.
Šiemet aplinkos ministras numatė net penkiasdešimties sumedžiotų vilkų limitą, tad E. Virkutis svarstė, kad galbūt ir mūsų rajono medžiotojų būreliai galės pasidžiaugti šiuo retu laimikiu.

Vilkų gerokai sumažėjo

Valstybės miškuose ir rezervatuose, kurie sudaro apie pusę visų šalies miškų ploto, pagal pėdsakus ir kitus požymius šiemet suskaičiuota 250 vilkų, o tai yra penkiasdešimčia mažiau negu praėjusį medžioklės sezoną.
Pagal Mažeikių rajono medžiotojų būrelių pateiktus medžiojamų žvėrių apskaitos duomenis, rajono miškuose šiuo metu yra aštuoniolika vilkų, jie dažniausiai pastebimi Žalgirio girioje, Plinkšių apylinkėse bei paribyje su Akmenės rajonu, kur plyti Kamanų valstybinis rezervatas.
„Anksčiau didesnę žalą vilkai padarydavo Rubikalių, Ketūnų ir Užežerės kaimų gyventojams, kur šie plėšrūnai yra sudraskę ne vieną aviną ar telyčią. Praėjusį medžioklės sezoną pranešimų apie vilkų siautėjimą negavome“, – informavo draugijos valdybos pirmininkas.
Už nesezono metu paklotą vilką gresia medžiotojo bilieto atėmimas nuo metų iki trejų ir ginklo konfiskavimas, taip pat tenka sumokėti piniginę baudą.

6 Atsakymai į “Rajone yra tik aštuoniolika vilkų”

  1. Ligita parašė:

    Vaje, vaje , kaip blogai, kad negali ,,pasigirti“, ,,pasidžiaugti“ nužudę gyvūnėlį… Su malonumu kokį žvėriažudį po mišką pavaikyčiau, kol pastarasis kelnes pritriestų…

  2. uzpiltos akutes parašė:

    Gal sumaise su Aviganiais?

  3. Irena parašė:

    du iš jų pažįstu:))

  4. Vardas (privalomas) parašė:

    Bjaurus straipsnis, ypač paskaičius išpampėlio žodžius „o kai tiek teleidžiama nušauti“, „medžiotojų būreliai galės pasidžiaugti šiuo retu laimikiu“, brakonierių žodžiai jums, kad tik žudyti, aišku nušaukim paskutinius vilkus ir visiem bus ramiau. Beje manau kad puse to skaičiaus vilkų ateina iš kamanų rezervato, taip, kad tikslus skaičius turėtų būti mažesnis, o paskelbti 18 vilkų yra pretekstas, kad galima juos naikinti… Brudai……….!

  5. Tadas parašė:

    Šiandien nužudęs žvėrį, rytoj nužudys žmogų.

  6. tik parašė:

    18 vilku ir beveik visi is ju nori kandidatuot i Seima.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto