***SKAITYTOJO NAUJIENA*** Prasidėjo adventas…

Renginio akimirka. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Dega balta žvakė,
Moja gelsva jauki šviesa.
Kviesdama visus mus draugėn,
Laukdama visų visų.

Prasidėjo adventas. Ar susimąstome, ką jis mums šiandien reiškia? Sunkmečiu žmonės bėga į priekį, vis skubėdami ir nerimaudami. Lieka vis mažiau laiko bendrauti, susitikti su draugais. Adventas – tai susitaikymo, laukimo ir nors ir labai mažų, bet gerų darbų metas.
Lopšelio-darželio „Gintarėlis“ „Smalsučių“ grupės ugdytiniai ir jų tėveliai, auklėtojos kaip didelė, graži šeima susirinko pabūti kartu, pasakyti vienas kitam gerą žodį, padėkoti, prisiminti adventinio laikotarpio tradicijas, šv. Kūčių būrimus.
Tėveliai uždegė savo šeimos ugnelę – žvakutę, kuri šildė visą vakarą. Klausėsi pasakojimų, ką anksčiau žmonės veikdavo tamsiais, ilgais vakarais, kokius darbus dirbdavo, ir patys pabandė juos atlikti. Vaikai su tėveliais plėšė plunksnas, kedeno vilnas, taip pat žaidė žaidimus, karpė snaiges, būrė. Tėveliai tapo artistais ir suvaidino pasaką „Pirštinė“.
Šventei baigiantis visi kartu pynėme advento vainiką. Tai labai gražus paprotys. Didelė žvakė patalpos viduryje… Nuo jos visi susirinkusieji tiesė spindulius ir uždegę po žvakelę statė spindulių galuose. Tai pritarimo, padrąsinimo, atleidimo, meilės, draugystės, pagalbos ženklas. Iš eglės šakelių sudėjome gražų vainiką, papuošėme jį kankorėžiais, angeliukais.
Tikimės, kad vaikai, šį vakarą prisilietę prie šeimos, tautos papročių, pažins ir pamils jos meną, kultūrą, taps jautresni ir kūrybiškesni. O patirti šilti įspūdžiai, nuoširdumas šildys mus per visus ateinančius metus.

Erika Matutienė
priešmokyklinio ugdymo pedagogė

Renginio akimirka. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

 

Renginio akimirka. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

One Reply to “***SKAITYTOJO NAUJIENA*** Prasidėjo adventas…”

  1. klausimas parašė:

    O namuose tėveliai irgi ant kilimo su žieminiais batais vaikščioja, ar tik darželyje ant „valdiško“ kilimo?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto