Senamiesčio pagrindinėje trepsėjo mažieji šokėjėliai

Sigito STRAZDAUSKO nuotrauka

[nggallery id=514 template=caption]Penktadienio popietę Senamiesčio pagrindinėje mokykloje vyko septintasis šokių festivalis „Sutrepsėkim“.
Į mokyklą patrepsėti sugužėjo mažieji šokėjėliai iš rajono ir aplinkinių vietovių.

Dalyvavo ir darželinukai

Festivalio iniciatorė ir organizatorė Senamiesčio pagrindinės mokyklos šokių mokytoja Vida Sedalienė pasakojo, kad septintąjį kartą organizuojamas festivalis šiemet kiek kitoks: dalyvauti jame norą pareiškė ir darželinukai.
„Anksčiau jame dalyvaudavo šokėjai iš pradinių mokyklų bei kiti rajono šokių kolektyvai“, – paaiškino mokytoja.
Šokių festivalyje, puoselėjančiame liaudišką šokį, lietuviškas tradicijas, dalyvavo 18 kolektyvų iš rajono mokyklų ir aplinkinių vietovių.
Iš Kuršėnų, Plungės, Žemaičių Kalvarijos bei Mažeikių susirinkę pradinukai bei darželinukai sušoko 21 šokį.

Sulaukia susidomėjimo

V. Sedalienė pasakojo, kad jos suburto Senamiesčio pagrindinės mokyklos šokių kolektyvo „Trepsius“ nariai kasmet laukia šio renginio, prisideda prie jo organizavimo. Kiek nuogąstauja tik scenoje negalintys pasirodyti vyresnieji šokėjai. Mat kolektyvą sudaro pirmų–dešimtų klasių mokiniai, o festivalyje „Sutrepsėkim“ pasirodo tik pradinukai.
Šokių kolektyvo vadovė teigė sulaukusi prašymų kitais metais organizuoti festivalį vyresniesiems šokėjams.
V. Sedalienė, paklausta, kaip festivalis kasmet sulaukia tokio aplinkinių susidomėjimo, svarstė, kad to pasiekti padeda paprastumas.
„Tai nėra konkursas, tai tiesiog šokių šventė, kur kiekvienas gali jaustis laisvai. Čia viskas paprasta: nėra kažkokių taisyklių, įsipareigojimų. Na ir kas, kad tie vaikai suklysta. Svarbiausia, kad jiems suteikiama galimybė pasišokti, parodyti savo sugebėjimus“, – kalbėjo V. Sedalienė.

One Reply to “Senamiesčio pagrindinėje trepsėjo mažieji šokėjėliai”

  1. ad parašė:

    saunuoliai senamiescio pagrindines mokyklos pirmokeliai taip sauniai ir graziai susoko kad malonu ir jauku buvo ziureti saunuoliai aciu mokytojai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto