Politikų dėmesys – perkrautoms klasėms

Mažeikiškiai siekia, kad būtų sumažintas maksimalus vaikų skaičius klasėse - kad būtų lengviau ir mokiniams, ir mokytojams. Sigito STRAZDAUSKO nuotrauka

Mažeikiškiai rajono politikai nutarė kreiptis į Vyriausybę ir Seimą dėl klasių komplektavimo tvarkos pakeitimo.
Pastebėta, kad per didelėse klasėse nukenčia mokinių ugdymo kokybė, sunkiau dirbti mokytojams.
Penktadienį vykusiame Tarybos posėdyje buvo patvirtintas klasių komplektų ir priešmokyklinių ugdymo grupių skaičius 2014–2015 metams.
Iš viso sudaryti 376 klasių komplektai: iš jų 350 bendrojo lavinimo mokyklose, trylika komplektų „Jievaro“ pagrindinėje mokykloje ir trylika priešmokyklinių ugdymo grupių. Iš viso ugdymo įstaigose mokysis 7 282 mokiniai, juos mokys 775 mokytojai.
Projektą pristatęs Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus pastebėjo, kad šiemet suformuota dešimčia komplektų mažiau negu pernai, nes mokinių skaičius sumenko beveik 400, dėl to darbo neteko 40 mokytojų. (Beje, per dešimtmetį mokinių rajone sumažėjo net penkiais tūkstančiais).
„Ir dar mokytojų yra per daug. Jie dirba mažu krūviu ir nedaug uždirba. Turėtų normalų krūvį – normaliai uždirbtų. Tik gimnazijose pedagogai turi normalų krūvį“, – kalbėdamas su „Santarve“ pokyčius apžvelgė skyriaus vedėjas.
Tarybos opozicijos nuomone, reikia kreiptis į atitinkamas institucijas, kad situacija keistųsi mokinių ir mokytojų naudai.
Mažeikiškiai siūlo nustatyti, kad optimalus mokinių skaičius klasėje būtų ne didesnis kaip 26. Be to, siūlo, kad jungtines klases kaimuose būtų leidžiama formuoti ir esant septyniems vaikams, kai dabar jungtinės klasės sudaromos, jeigu sujungus yra ne mažiau kaip aštuoniolika vaikų.

Apie tai plačiau skaitykite ketvirtadienio laikraštyje.

9 Atsakymai į “Politikų dėmesys – perkrautoms klasėms”

  1. Pastebejimui parašė:

    Pastebejimas, o gal toje klaseje yra vaiku, kurie mokomi pagal kitokias programas ir vienas mokinys prilygsta dviem. Nezinant situacijos, nieko negalima sprest.

  2. Pastebėjimas parašė:

    Pvz. senamiesčio pagr. m-kloje 2013-2014 mokslo metais buvo dvi antrokų klasės 2a(22 mokiniai), 2b(12mokiniu), viena mokytoja apkrauta, pas kita keli vaikai, įdomu kodėl tokia nelygybė.

  3. Tam "Aš" parašė:

    Ech…. Jei kas kvailai ir pakomentavo – tai tikrai ne aš :D

    Ten buvo tiesiog retorinis klausimas….

    (tai klausiamasis sakinys, nereikalaujantis atsakymo, o tik išreiškiantis emocingą teigimą ar neigimą.)

    Geros Jums dienos…

    …ir nepykit, bei nesisvaidykit įžeidimais :)

  4. to aš parašė:

    bhet jau komentaro kvailumas…

  5. ..... parašė:

    O Pikeliuose 10 klasėje, pirmoje pamokoje būna tik vienas vaikas, mokau žinodama, kad tikrai išmokysiu

  6. parašė:

    Taip gerai pagalvojus ,koks vis dėto durnas klausimas ,, Negi rinkimai artėja? :) “ Tai taip ir norisi kvaileliui ar kvailelei pasakyti : ,, Žinokit, rinkimai tolsta ir kasdien vis labiau “ .

  7. Vardas (privalomas) parašė:

    Negi rinkimai artėja? :)

  8. svajokliai parašė:

    Opozicija – svajokliai,kitaip neapibūdinsi.Švietimo ministerija neturėdama finansavimo šaltinio jau dvidešit metų nesugeba sumažinti mokinių skaičiaus bent iki 20,o Mažeikių opozicionieriai užsimojo klasėse nustatyti po 15-20 vaikų kvotą .Pagal jų fantaziją padaugėja klasių komplektų,padaugėja pamokų ir pradeda trūkti mokytojų dalykams dėstyti.Visi pradeda veržtis dirbti mokytojais,nes atsiranda darbo į valias.Fantazija ir liks fantazija,nes rajone mokinių patys matote,mažėja kasmet vidutiniškai po 400

  9. mama parašė:

    ir darželius peržiūrėkit,kaip viena auklėtoja gali apžiūrėti tokį būrį! kiek gali būti darželio grupėje vaikų?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto