Mažeikius vėl puoš gyva Kalėdų eglė

Jono STRAZDAUSKO nuotrauka

Šv. Pranciškaus aikštėje jau stovi gyva Kalėdų žaliaskarė, atkeliavusi iš Akmenės rajono. Jos įžiebimo šventė numatyta gruodžio 5-ąją.

Iš Akmenės rajono

Penktadienį prieš pietus į mūsų miesto Šv. Pranciškaus aikštę atkeliavo už savaitės šventinėmis spalvomis sužibėsianti Kalėdų eglė. Mažeikių urėdas Albinas Paulavičius informavo, kad ji atgabenta iš Akmenės rajono Užpelkių kaimo.
„Ši eglė yra ne iš miško, o iš mūsų sėklinės plantacijos. Miške augančių eglių šakos prasideda aukštai, o šios – jau pačioje apačioje yra šakų. Šią seną eglę nupjauti ir gabenti nebuvo sunku – ji stovėjo prie pat kelio, todėl ją ir pasirinkom“, – pasakojo urėdas.

Puoš komunalininkai

Augančios žaliaskarės aukštis buvo 13 metrų, nupjovus ją ir įleidus į laikančiąją kapsulę, ji maždaug pusantro metro sumenko.
Eglę savo transportu pargabeno Mažeikių urėdija, kraną jai iškelti ir pastatyti padovanojo bendrovė „Mažeikių strėlė“, visą kelią žaliaskarę lydėjo Mažeikių policijos komisariato ekipažas.
Nuo šiol Kalėdų eglė – bendrovės „Mažeikių komunalinis ūkis“ rankose – jo darbuotojai turės pasirūpinti, kad iki ateinančio penktadienio eglė būtų papuošta. Komunalinis ūkis šiemet šventėms puoš ir visą miestą.
Mažeikių seniūnijos vyresnioji specialistė Daiva Radvilienė sakė, kad eglei ir miestui papuošti ir nupuošti iš Savivaldybės biudžeto šiemet skirta beveik 50 tūkstančių litų.

11 Atsakymų į “Mažeikius vėl puoš gyva Kalėdų eglė”

  1. Lina parašė:

    Dabar lauksim, kaip komunalininkai papuos ta egle. Tikiuosi, ne blizgancius aliuminius kibirus pakabins!

  2. Irmantas parašė:

    Tikra eglė bent mišku kvepia, vakar pamatėm, kad sintetika tik Vilniuje ir Kaune – ten tai išvis kažkas su tom eglėm darosi, eglė jau ore kabo. Vaikai galvos, kad jos taip ir auga. Visur kitur natūralios eglės. Gal ir gerai, kad orlenas nebeskyrė sintetinei ir kiaurai eglei pinigų. Nors prie miesto papuošimo galėjo ir prisimesti… Nėra jau ten taip sunku, kaip jie dejuoja. O šiaip lenkų gal nereikia užtikti, jie juk savo valdžiai tikrai jokios įtakos neturi – viskas pareina iš aukštumų. Kaip sakant, gyvenkim draugiškai, tuo labiau, kad kalėdinis laikotarpis prasideda.
    Pažiūrėsim, kaip čia bus papuošta ta mūsų eglė, tikiuosi, ne paprastom lempom.

  3. Petras parašė:

    Gal tikrai reikia parodyti kaip atrodo natūrali eglė.

  4. varyti parašė:

    O orlen varyti nafig lauk tokia firma turi o paramos jokios. Man geda uz juos. Uzdrausti lenkams i miesta iseit!:)

  5. Jonis parašė:

    Saunuoliai ,va cia tai EGLE o ne sudniekis padarytas vos ne is pampersu ir zmoniu su pakrypusia smegenine pavadinta egle/Kaunas/ .Va cia jau ir tikros egles kvapas prisides prie sventines nuotaikos.Pagarba tai sumasciusiems.

  6. Mama parašė:

    šaunu, pagaliau vėl vaikai pamatys, kaip atrodo tikra Kalėdų eglutė. Nesvarbu, kad ji nebekonkuruos su tomis sintetinėmis ar išvis kiauromis kaip pernai – mes turime TIKRĄ eglę.

  7. na parašė:

    Pagaliau Mažeikiai turės tikrą eglutę,o ne plastikinę.Šaunu!

  8. versme parašė:

    Maciau is arti – egle tikrai labai puosni, tankiomis sakomis. Kad tik puosdami nesugadintu egles grozio,

  9. siaip parašė:

    Orlenas ne melziama karve.uz LG bajerius is vis nei lito neskirciau.

  10. Jurga Spermienė parašė:

    Iškart nebesijaučia orlen finansavimas, gatvės nepuoštos, eglutė paprasta, nesakau kad negražu, bet miestas atrodė moderniau.

  11. cha parašė:

    Tai jau Orlenas musu nebemyli? Jau nebeskiria lesu miesto papuosimui? Juk berods sie metai nenuostolingi buvo?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto