Užbaigti muziejaus rekonstrukcijos darbai

Sigito STRAZDAUSKO nuotrauka

Nemaža dalis Mažeikių kultūros darbuotojų jau kurį laiką gyvena laukdami pastatų atnaujinimo (modernizavimo) statybų darbų pabaigos.
Ketvirtadienį buvo pasirašytas Mažeikių muziejaus pastato rekonstrukcijos statybos darbų užbaigimo aktas.

Atidarymą planuoja rudenį

Rekonstrukcijai muziejus buvo uždarytas 2013-aisiais. Visą šį laiką muziejaus darbuotojai veiklą vykdė laikinose patalpose V. Kudirkos gatvėje. Čia anksčiau veikė Moksleivių techninės kūrybos centras.
Birželio 18 d. pasirašius statybos užbaigimo aktą, rekonstruotą pastatą bus galima eksploatuoti.
Muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris, kalbėdamas su „Santarve“, neįvardijo konkrečios datos, kada bus galima priimti lankytojus.
„Lankytojams muziejaus duris atverti dar vasarą tikrai nesuspėsime. Darbų turime daug ir įvairių. Reikia įsikurti, atkurti ekspoziciją „Mažeikių kraštas: tarp kuršių, žiemgalių ir žemaičių“, kuri visa buvo išmontuota, parengti naujų ekspozicijų. Visi tie darbai užtrunka, tačiau stengsimės, kad rekonstruoto muziejaus atidarymas įvyktų rudenį“, – sakė direktorius.

Plačiau skaitykite šeštadienio laikraštyje.

4 Atsakymai į “Užbaigti muziejaus rekonstrukcijos darbai”

  1. petrs parašė:

    Įdomu,kiek sukainavo renovacija,prašom apšviesti mažeikiečius? Kiek žinoma,neapsieinama ir be naudos..

  2. Vardas (privalomas) parašė:

    Tikimės renginių įvairovės,bei patogesnio Muziejaus darbo laiko. Ypač .šeštadienį ir Sekmadienį,būtų gerai kad Muziejus dirbtų. O tai ateidavom su vaikais,o Muziejus nuolat uždaras. Mažeikiuose ir taip nėra kur nueiti vaikams.,jaunimui iš viso nėra nieko organizuojama savaitgaliais. kodėl?!

  3. ne-iš-mažeikių parašė:

    Savivaldybė dabar turėtų nepagailėti skirti lėšų (rekonstrukcija buvo vykdoma ES lėšomis) šiuolaikinėms informacinėms technologijoms įsigyti, kad muziejininkams netektų tarp suremontuotų sienų dirbti pasenusiais, girgždančiais, vos ne tarybinius laikus menančiais kompiuteriais.

  4. Ingrida parašė:

    Valio. Dabar laukiam įvairių ir įdomių ekspozicijų, užsiėmimų, reginių, paskaitų… Kvieskite moksleivius, miestiečius, renkite gyvas istorijos ir kultūros pamokas. Mažeikiams labai to reikia, nes esam suprovincialėję galutinai. Gaila, kad nėra ką veikt ne tik kultūros naktį, bet ir kultūros dienomis…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto