Premjeras: pavasarį Seime bus svarstomas visas socialinis modelis

Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad Seimo socialinių reikalų ir darbo komitetas visą darbo santykius liberalizuojantį socialinį modelį Seimui svarstyti pateiks artėjančioje pavasario sesijoje.

Turi būti tinkamai subalansuota

Tokią poziciją A. Butkevičius išreiškė po antradienį vykusios valdančiųjų partijų Politinės tarybos.
„Mes laikomės vieningos pozicijos, kad socialinis modelis bus pateiktas laiku pavasario sesijoje, – sakė Premjeras. – Tikrai (bus pateiktas, – ELTA) visas, nebuvo svarstoma jokių kitokių variantų ir tai nebus daroma.
Darbo partijos pirmininko Valentino Mazuronio teigimu, komitete šiuo metu svarstomas modelis turi būti tinkamai subalansuotas.
„Turi būti išlaikytas principas, kad, jeigu vienoje vietoje daromos nuolaidos, sakykime, kalbant apie atleidimo atvejus, kitoje vietoje turi būti keliami paskatinimai, kad dirbantieji neliktų nuskriausti“, – pažymėjo V. Mazuronis.

Keis per 40 teisės aktų

Vyriausybės parengtame socialiniame modelyje siūloma keisti per 40 teisės aktų, reglamentuojančių darbo santykius ir „Sodros“ pertvarką.
A. Butkevičius anksčiau yra minėjęs, kad su socialiniu modeliu susijusius teisės aktus Seimas turėtų priimti kovą arba balandį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto