Siuntų savitarnos terminalų paklausa didėja

Verslas ir gyventojai vis dažniau siuntas siųsti ar atsiimti renkasi per savitarnos terminalus. Lietuvos pašto nuotr.

Verslas ir gyventojai vis dažniau siuntas siųsti ar atsiimti renkasi per savitarnos terminalus.

Padeda taupyti laiką

Šiemet per LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalus buvo siųsta 36,5 proc. daugiau siuntų, palyginti su 2015-ųjų pirmuoju ketvirčiu.
„Naudojimasis siuntų savitarnos terminalais LP EXPRESS auga, nes keičiasi žmonių įpročiai. Gyventojai vis dažniau apsiperka internetu. E. parduotuvėje įsigytų pirkinių atsiėmimas per siuntų savitarnos terminalus – greitas ir patogus. Šiandienos klientas vertina galimybę atsiimti siuntą sau patogiu laiku pasirinktoje vietoje. Juk sutaupytą laiką – vietoj važiavimo į paštus ar laukiant atvykstančiųjų kurjerių – galima skirti savo laisvalaikiui, o tai – nūdienos žmogui yra be galo svarbu“, – pažymėjo siuntų savitarnos terminalų LP EXPRESS veiklą vykdančios Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post“ vadovas Juozas Buitkus.

Dauguma siuntų – pirkiniai internetu

Didžioji dauguma per LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalus siųstų siuntų – pirkiniai, kuriuos gyventojai užsisako internetu.
„Net ir iš užsienio el. parduotuvių įsigytus pirkinius, kurie įprastai siunčiami paštu, atsiimti jau galima ir per siuntų savitarnos LP EXPRESS terminalus. Paštu siunčiamų siuntų nukreipimas į siuntų savitarnos terminalus pastaruoju metu yra itin dažnas“, – teigė J. Buitkus.
Per pirmus tris šių metų mėnesius beveik perpus padidėjo privačių klientų naudojimasis terminalais. Labiausiai – net 2,5 karto – išaugo daikto pasaugojimo siuntų savitarnos LP EXPRESS terminale paslauga.
„Tai – nauja, bet sparčiai populiarėjanti paslauga, ypač praverčianti skubantiems didmiesčių žmonėms. Kai nėra laiko susitikti, o reikia skubiai perduoti svarbų daiktą, tarpine grandimi gali tapti ir LP EXPRESS savitarnos terminalas“, – aiškino „Baltic Post“ vadovas J. Buitkus.

Šiuo metu veikia 80 siuntų savitarnos terminalų

Verslo klientų siunčiamos siuntos per LP EXPRESS savitarnos terminalus išaugo 30 proc. palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu.
Verslo klientai dažniausiai siuntas į terminalą siunčia per kurjerius, gyventojai renkasi iš terminalo į terminalą siuntimo būdą.
Šiuo metu iš viso veikia 80 siuntų savitarnos LP EXPRESS terminalų 41-ame Lietuvos mieste. LP EXPRES valdo didžiausią siuntų savitarnos terminalų tinklą šalyje.
LP EXPRESS – vieninteliai šalyje klientams siūlo tokį platų siuntų pristatymo būdų pasirinkimą. Išsiųsti siuntas galima per LP EXPRESS kurjerius, visą parą veikiančiais siuntų savitarnos terminalais LP EXPRESS arba užsukus į bet kurį iš beveik 700 paštų Lietuvoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto