Mažeikiškio kalvio darbai – UNESCO galerijoje

Iš didžiulės kalvio Virgilijaus Mikuckio darbų kolekcijos šį kartą į parodą sostinėje iškeliavo žemaitiški kryžiai. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rytoj Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje atidaroma „Lietuvos kalvių kalvio“, „Aukso vainiko“ laureato, tautodailininko, restauratoriaus Virgilijaus Mikuckio kalviškosios kryždirbystės kūrinių retrospektyva „Žemaitijos geležiniai ritmai“. Jai mažeikiškis pateikė apie keturiasdešimt savo įvairių laikų darbų.

Pasiūlė muziejus

V. Mikuckio, kaip kalvio, kandidatūrą nacionalinės UNESCO komisijos galerijai pasiūlė Mažeikių muziejus – jis praėjusiais metais iš šios galerijos gavo paklausimą, ką mažeikiškiai galėtų pasiūlyti parodai.
„Tų kandidatūrų sąrašas tikriausiai susidarė nemažas. Nežinau, kas ten jiems imponavo mano asmenyje, bet kažkodėl pasirinko mano darbus. Parodos tema labai skambi, bet pati galerija nėra didelė – nuvešiu apie keturiasdešimt darbų: kiek jų reikės, tiek atsirinksim“, – prieš parodos rengimą svarstė V. Mikuckis.
Jo teigimu, kiekvienai parodai norisi parodyti kuo naujesnius darbus, bet ši paroda yra retrospektyva, tad reikia darbų iš įvairių kūrybinių laikotarpių.

Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.

4 Atsakymai į “Mažeikiškio kalvio darbai – UNESCO galerijoje”

  1. Ką yra...? parašė:

    Vidinė žmogaus ramybė ir taurumas spinduliuoja darbuose. Tad šviesa sklinda ne tik Mažeikiams… šaunu…

  2. Vardas (privalomas) parašė:

    Šaunuolis Kalvių kalvis. Taip, tokie žmonės garsina Mažeikius, o ne popieriniai…Sėkmės

  3. AS parašė:

    Cia tai rimta ir idomu-stai apie tokius zmones reikia rasyti ir juos garsinti.Aciu.

  4. va parašė:

    konkretus žmogus konkrečiai garsinantis Mažeikius. Daugiau tokių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto