Pramonės parkui – žemės paieškos

Sigito STRAZDAUSKO nuotr.: Savivaldybės vadovai su Zigmantu Šimkumi aptarė aktualius žemės sklypų klausimus.

Savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Mažeikių rajono savivaldybės priemonių planas „Dėl naujų investicijų pritraukimo ir verslo skatinimo Mažeikiuose“. Jame numatyta Mažeikiuose įsteigti pramonės parką. Politikams priėmus tokį sprendimą, iškilo būtinybė parinkti pramonės vystymui tinkamą teritoriją.

Antradienį  rajono Savivaldybės vadovai susitiko su Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ministerijos Mažeikių skyriaus vedėju Zigmantu Šimkumi. Susitikimo metu bandyta išsiaiškinti, kokios yra galimybės netoli naftos perdirbimo įmonės rasti tokiam parkui reikalingos žemės.
Naujų investicijų pritraukimo ir verslo skatinimo planą ruošęs mero patarėjas investicijų klausimais Virgilijus Radvilas informavo, kad pradžiai reikėtų bent dešimties hektarų.
Savivaldybės vyriausiosios architektės Daivos Štakonaitės ir Z. Šimkaus informacija apie laisvus žemės plotus skyrėsi, todėl buvo nutarta kreiptis į Registrų centrą ir sutikslinti duomenis, o tada vėl grįžti prie aktualaus žemės skyrimo pramonės parkui klausimo.

15 Atsakymų į “Pramonės parkui – žemės paieškos”

  1. Vardui parašė:

    Reikia gi Rimkienei konkurento :) Nors, jei reiktų rinktis iš šių dviejų, tai tikrai balsuočiau už Radvilą – kaip žmogus gerokai padoresnis.

  2. tikra tiesa parašė:

    meras turi daug žemės , galėtų vardan kitų gyventojų truputį atsisakyti savo dirbamos žemės plotų .

  3. Vardas (privalomas) parašė:

    Gal Radvila matuojasi mero kėdę, kad taip pradėjo rūpintis Mažeikiais

  4. cirkas parašė:

    ruošia verslo planą, bet net sklypas tam nenumatytas :)Tikras cirkas. Gal ir rašė, bet, kad šakėm ant vandens…

  5. Kurrr parašė:

    Medienos klasteris ir arena

  6. ??? parašė:

    Gal Santarvė meluoja, kaip žurnalistai atseit melavo apie Verygos ir Minedo susitikimą? Savivaldybės svetainėje apie tai nieko nerašo.

  7. siaip parašė:

    Ir kaip vysnaite ant pyrago (prie klasterio, arenos, gelzkelio i Ryga) i planus reiktu itraukt ir iskart numatyt vieta kosmodromui, is kurio kiltu ir leistusi kosminiai laivai, skrendantys i Marsa. Kaip kazkas paminejo, veidai fotkeje – boze boze. Lenina reiktu atvilkt ir tarp ju pasodint, toks pat gyvas atrodytu.

  8. Vienu sakiniu parašė:

    tiek daug pasakyta: „Savivaldybės vyriausiosios architektės D. Štakonaitės ir Z. Šimkaus informacija apie laisvus žemės plotus skyrėsi…“ Kairė nežino kaip miesto žemes parceliuoja dešinė (ar atvirkščiai. jokio skirtumo). Tai kiškit kur tarp namų tą pramonės parką: užsipils pramonininkai čia pat vietoje degalų naujoj degalinėj ir Mažeikių pramonė suklestės!

  9. Algiui parašė:

    Tegul meras atleidžia senus pirdylas ir bus pinigų

  10. NEJUOKINKIT parašė:

    Savivaldybės vyriausiosios architektės Daivos Štakonaitės ir Z. Šimkaus informacija apie laisvus žemės plotus skyrėsi, todėl buvo nutarta kreiptis į Registrų centrą ir sutikslinti duomenis, o tada vėl grįžti prie aktualaus žemės skyrimo pramonės parkui klausimo. REIKTŲ SUDARYTI SPECIALIĄ KOMISIJĄ IŠKANČIĄ LAISVŲ ŽEMĖS PLOTŲ.

  11. Algis parašė:

    Briedų briedai dedasi, klasteriu gyrėsi, apie dirbančiųjų skaičių trimitavo, o žemių ieškoti iki šiol net nepradėjo. Dabar vaidinimus vaidina, kad parką darys. Kur ir iš kokių pinigų? Juk reikės žemes išpirkti, visas komunikacijas nutiesti. Seimo narys laikraštyje rašė, kad sporto arenai irgi pinigai nenumatyti, namų darbai nepadaryti. Apie gėdą ar padorumą kalbėti čia nebeverta.

  12. apas parašė:

    Atspausdinti šioje svetainėje mūsų rajono žemėlapį su laisvos žemės plotais ir visiems paaiškės kas kur yra.

  13. E.V. parašė:

    lolui. …Ir tarp geležinkelio į Rygą.

  14. Vardas (privalomas) parašė:

    Nejuokinkit! Pasižiūrėkit į fizionomijas ir viskas bus aišku

  15. lolas parašė:

    Cia tas parkas planuojamas kazkur tarp medienos klusterio ir Mazeikiu sporto arenos?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto