Mažeikiškio knygos – lyg kitokio gyvenimo ataskaita

Vakaro metu savo kūrybą pristatė Leonas MITKUS. Sigito STRAZDAUSKO nuotr.

Viešojoje bibliotekoje įvyko mažeikiškio Leono Mitkaus dviejų knygų – poezijos rinktinės „Pažadėjęs save atiduodu“ bei esė knygos „Būčiau savęs nesutikęs“ pristatymas.

Pasiryžti buvo nelengva

Įžanginį žodį apie knygų autorių L. Mitkų tarė ir jo kūrybą skaitė vakaro vedėja – Savivaldybės administracijos ryšių su visuomene skyriaus vadovė Virginija Steponavičienė.
„Šitos dvi gana solidžios knygos yra jo kitokio, kito gyvenimo, kurio gal kas ir nežinojo, ataskaita, parodymas, drąsa. Kaimo vaikas, kaip jis save pristato, toks liks visados. Ir dar Leonas prideda, kad jis skaudžiai miesto palytėtas“, – kalbėjo vedėja.
Ryžtis išleisti dvi knygas jos autoriui buvo nelengva, sukaupti rankraščiai ir dar kelioms knygoms.
L. Mitkus – Mažeikių rajono savivaldybės Tarybos narys, turi didelį visuomeninį darbą, bet atsideda ir kūrybai.

Dvi knygos vienoje

Pats autorius L. Mitkus pasakojo, kad šios dvi knygos – ne vienos dienos darbas. Rašyti jis pradėjo nuo penktos klasės, jį pastūmėjo mokykla: literatūriniame konkurse Leonas laimėjo pirmąją vietą.
„Tada man mokytoja dovanų įteikė knygą, nuo to viskas ir prasidėjo“, – apie kūrybos pradžią kalbėjo L. Mitkus.
Dviejų  knygų autorius supažindino vakaro dalyvius su savo biografija, apibūdino pristatomas knygas. Beje, į poezijos rinktinę „Pažadėjęs save atiduoti“ taupumo sumetimais sudėtos dvi knygos: antroji vadinasi „Likau aš vaikas tau“ ir yra skirta Tėvynei.
Vakaro metu savo kūrybą skaitė pats L. Mitkus, kelis jo eilėraščius perskaitė literatų būrelio „Aura“ vadovė Janina Butnorienė.
Mažeikiškį autorių sveikino Savivaldybės vadovai, giminės ir draugai.

Į poezijos rinktinę „Pažadėjęs save atiduoti“ taupumo sumetimais sudėtos dvi knygos: antroji vadinasi „Likau aš vaikas tau“ ir yra skirta Tėvynei. Sigito STRAZDAUSKO nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto