Pirmajai Lietuvoje medaus ekspertei mielesnis šio produkto someljė vardas

Rasa su savo tėčiu Alvydu jo įkurtame bityne Plinkšėse.

Mažeikiškė Rasa Nabažaitė po dvejus metus trukusių mokslų iš Italijos, Bolonijos, grįžo įgijusi medaus juslinės analizės eksperto kategoriją. Paprasčiau tariant, ji išlaikė egzaminą, kurio metu tikrinama, kaip kandidatai į eksperto vardą sugeba atpažinti medaus botaninę kilmę pagal juslines savybes – skonį ir kvapą. Medaus juslinės analizės ekspertas, kaip specialistas, teisėjauja medaus konkursuose, dalyvauja moksliniame tiriamajame darbe klasifikuojant naujas medaus rūšis bei konsultuoja bitininkus medaus kokybės klausimais.

});

„Santarvės“ pašnekovė savo pasiekimu džiaugėsi, tačiau ekspertės statuso nesureikšmino. Jai priimtinesnis terminas medaus someljė, kuris dėmesį skiria darbui su visuomene rengdamas degustacijas, edukuodamas vartotojus ir siūlydamas medaus ir maisto deri-
nius.

Pokalbis – medaus namelyje

Pirmąkart su R. Nabažaite susitikome 2022-ųjų vasarai baigiantis. Biomedicinos bakalauro ir gastronomijos magistro laipsnius Škotijoje įgijusi, gyventi į Mažeikius sugrįžusi...

Laikraščio elektroninę versiją gali skaityti tik prisijungę ir prenumeratą turintys vartotojai.

Jeigu esate mūsų prenumeratorius, prisijunkite su savo prisijungimo duomenimis, kuriuos gavote atlikę apmokėjimą arba kuriuos jums suteikė redakcija.

Registruokitės | Pamiršai slaptažodį?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto