***SANTARVĖS virtuvėlė:*** marinuota jūros lydeka

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu [email protected] arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Marinuota jūros lydeka. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Visus noriu pasveikinti su pavasariu. Palinkėti džiaugsmo, tikėjimo, ramybės ir meilės, didelės vilties, kad viskas bus geriau. Visiems, kas mėgsta žuvies patiekalus, siūlau marinuotos jūros lydekos receptuką.

 

Džiuljeta siūlo receptą mėgstantiems žuvies patiekalus. Nuotrauka iš asmeninio albumo

Reikės: 4 šaldytų jūros lydekų su kaulu. Paruoštą žuvį supjaustome gabaliukais, pasūdome, apvoliojame miltuose ir iš abiejų pusių gerai apkepame su įkaitintu aliejumi.
Marinatui reikės: 2,5 stiklinės vandens, 1 stiklinės 9 proc. acto, 12 kvepiančiųjų pipirų žirnelių, 5 gvazdikėlių, 1-no su kaupu šaukšto cukraus, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 3 lauro lapų, 2 svogūnų, 2 morkų.
Į verdantį vandenį sudedame griežinėliais supjaustytus svogūnus, morkas, pipirus, lauro lapelius, gvazdikėlius, druską, cukrų ir 15–20 minučių ant silpnos ugnies paverdame uždengtame puode. Po to supilame actą, užviriname ir atvėsinę užpilame ant keptos jūros lydekos. Po kelių valandų galime skanauti. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto