Įprastai dar rugpjūtį soduose ir daržuose užderėjus gėrybių, sulčių spaudyklose prasideda darbymetis. Tačiau šiemet sulčių spaudimo sezonas vėluoja.
Priklauso nuo daugelio aspektų
Daugelyje sulčių spaudyklų darbų sezonas ankstesniais metais prasidėdavo dar rugpjūčio pabaigoje. Jis tęsdavosi iki spalio pabaigos ar lapkričio pradžios. Šiemet tendencijos kitokios.
Šiuo verslu užsiimantis mažeikiškis Donatas Remeza „Santarvei“ sakė, kad sulčių spaudimo sezoną pradėjo tik ketvirtadienį. Taigi kol kas gali pasidalyti tik ankstesnių metų patirtimi.
„Daug kas priklauso nuo metų, nuo oro sąlygų. Jeigu prasidės lietūs, natūralu, kad tokiu oru obuolių niekas neskins ir į spaudyklą neveš. Vieni žmonės šiemet šneka, kad jų obelys pilnos obuolių, kiti skundžiasi, kad obuolių derlius nekoks. Daug kas priklauso nuo to, kaip žmonės prižiūri savo obelis, kokias jų veisles augina“, – tvirtino pašnekovas.
Įprastai pats sulčių spaudimo pikas prasidėdavo rugsėjo viduryje, kaip bus šiemet, dar neaišku.
Plačiau skaitykite penktadienio laikraštyje.
As tai sultis spaudziu namuose per padevetas pedkelnes. Vis pigiau atsieina. Pakaitinu ir pilu Coca Cola plastmasinius butelius.
Aš tai turėjau kelis maišus pernykščių obuolių, todėl sultis išsispaudžiau jau liepos mėnesį. Tik sunku buvo rasti spaudyklą – atseit, per anksti.