„1000 vilties kilometrų“ žygis neaplenkė ir Mažeikių

Reda Šaulienė buvo apdovanota už pagalbą remiant onkologinį centrą ir paramos akciją. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Jau devintą kartą kasmet, pirmąjį liepos savaitgalį, vykstantis žygis suvienija motociklininkus, siekiančius skleisti žinią apie Šv. Pranciškaus onkologijos centrą Klaipėdoje bei skatinančius paremti jo veiklą. Nors jame dalyvavo tik viena motociklininkė iš Mažeikių – Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja, viekšniškė Reda Šiaulienė, paramos akcija neaplenkė ir Mažeikių.

1000 vilties kilometrų žygį, trukusį dvi dienas, 85 motociklininkų (iš viso 113 žmonių) pradėjo ankstų liepos 6-osios rytą nuo Šv. Pranciškaus onkologijos centro Klaipėdoje.
Pirmąją dieną paramos akcija nusidriekė per Plungę, Telšius, Mažeikius, Šiaulius, Kėdainius, Kauną ir Vievininkus (Elektrėnų savivaldybė). Liepos 7-ąją motociklininkai aplankė Alytų, Liškiavą, Marijampolę, Tauragę ir galiausiai grįžo į Klaipėdą.
Šios akcijos metu motociklininkai keliauja po Lietuvą, susitinka su žmonėmis, skleidžia informaciją, renka aukas onkologijos centro veiklai. Norima, kad žmonės kuo daugiau sužinotų apie šią akciją bei prie jos prisidėtų.
Kiekvienais metais maršrutas vis keičiasi – siekiama aplankyti kuo daugiau šalies miestų ir miestelių, kad informacija apie akciją pasklistų po visą Lietuvą.
Toks netradicinis aukų rinkimo būdas atkreipia visuomenės dėmesį ir skatina suklusti, pasidomėti, kas vyksta. Tokiu būdu užsimezga abipusis dialogas ir sėkmingai sklinda geroji žinia.
Plačiau skaitykite antradienio laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto