Kelias į geriausių restoranų virtuves – ne rožėmis klotas

3 vieta Geriausio Lietuvos virėjo“ čempionate džiaugsmas ir paskatinimas tobulėti. Asmeninio archyvo nuotr.

Kai kalbama apie užsienyje dirbančius ir bandančius įsitvirtinti tautiečius, neretai minimi kraštutinumai. Parodomos, aprašomos didžiulės sėkmės ar nesėkmės istorijos.
Sąsajų su Mažeikiais turintis, šiuo metu Austrijoje gyvenantis jaunas kulinaras Mindaugas Levickas „Santarvei“ papasakojo apie savo kelią į aukščiausio lygio restoranų virtuves. O tas kelias paženklintas kantriu, nuosekliu darbu, nesėkmėmis, nusivylimais ir džiaugsmais.
Kaune gimęs M. Levickas vaikystėje dažnai lankydavosi Mažeikiuose, kuriuose gimė ir kadaise gyveno jo mama.
Išlikę vaikiški prisiminimai apie Mažeikius – blankūs. Pašnekovas nebegali įvardyti kadaise čia aplankytų gražiausių vietovių, apibūdinti, kur jos buvo, kaip atrodė. Vis tik išliko prisiminimų apie mažeikiškių draugų bei giminių atidumą, rūpinimąsi juo, berniuku iš Kauno.
„Paskutinį kartą Mažeikiuose lankiausi praėjusių metų rudenį. Galiu pasidžiaugti: mano akimis, miestas puikiai tvarkomas. Gražėja gatvės, aikštės, senamiestis“, – pastebėjo pašnekovas ir pasidžiaugė tuo, jog ir šiandien čia turi žmonių, kuriuos gali aplankyti.

Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto