Mieliniai blynai – neatsiejama Užgavėnių dalis

Užgavėnių šventės organizatoriai sako, kad mielinių blynų užtenka visiems susirinkusiesiems, kurie tik nori jų paragauti.

Antradienį švęsime Užgavėnes ir iš kiemo varysime žiemą. Ši šventė būtų daugelio sunkiai įsivaizduojama be mielinių blynų.
Spartėjant gyvenimo tempui, kai kurios šeimininkės tiesiog nebeturi galimybės ilgai suktis virtuvėje, todėl jos pasirenka lengvesnį būdą – mielinių blynų nusiperka prekybos centruose. Šeimos nariai gali jų paragauti ir visuotinėse Užgavėnių šventėse. 


Žmonių patogumui

Mažeikiai taip pat ne išimtis – daugelyje čia įsikūrusių prekybos centrų antradienį bus galima nusipirkti mielinių blynų. 
Vieno iš prekybos centrų vedėja Jolanta Eimantienė „Santarvei“ sakė, kad iškepti mieliniai blynai labai paklausūs ir mažeikiškių perkami. Akivaizdu, kad juos mėgsta tiek vyrai, tiek moterys, tiek vaikai, tiek vyresnio amžiaus žmonės.
„Anksčiau daugelį metų pardavinėjome paruoštą mielinę tešlą, kad žmogus galėtų parsinešęs namo pats blynų išsikepti. Po to pradėjome patys kepti blynus bei juos pardavinėti. Ir tai pasiteisino. Taip yra dėl to, kad gana dažnai šeimininkės, grįžusios po darbo namo, nelabai spėja blynų išsikepti, todėl ir perka pas mus“, – kalbėjo J. Eimantienė.
O tiems, kurie nori Užgavėnes švęsti namuose, vienas iš mažeikiškių prekybos centrų siūlo mielinių blynų išsikepti patiems ir pasidalijo receptu:

MIELINIAI BLYNAI

Reikės: 
500 ml pieno, 
500 g kvietinių miltų
3 kiaušinių
50 g sviesto
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
7 g sausų mielių,
druskos pagal skonį

Gaminimas: 
Visų pirma reikėtų ant sausų mielių užpilti vos vos pašildytą pieną ir leisti joms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiras putų. 
Tada miltus sumaišyti su žiupsneliu druskos, o pieną su cukrumi ir kiaušiniais.
Kai mielės jau pradeda veikti: pasidengia balsva putele bei pradeda skleisti mielėms būdingą kvapą, reikia jas supilti į pieną su cukrumi ir išmaišyti. Tuomet į šį mišinį suberti miltus ir vėl išmaišyti. 
Dubenį su gauta tiršta tešla reikia uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai pastovėti apie vieną valandą.
Per tą laiką reikia išlydyti sviestą, kepimo miltelius ištirpinti poroje šaukštų pieno bei sumaišyti su išlydytu sviestu. 
Gautą pieno ir sviesto mišinį reikia pilti ant jau pakilusios tešlos ir maišyti. Tada tešlą vėl reikia palikti šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį. 
Po to jau galima kepti blynus keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto