Apie artėjančias šventes dažnai praneša namuose sklandantis kepamų pyragų kvapas. O kad nuo smaguriavimo pavyktų susilaikyti iki kalėdinių vaišių, siūlome kepti sediškės Stanislavos Petkienės šveicarišką pyragą. Dabar pats tinkamiausias metas jį kepti, mat pyragą reikia tris dienas brandinti.
Gardu! Santarvė.lt rekomenduoja.
Stanislavos Petkienės šveicariškas riešutų pyragas
Tešla: 300 g miltų, 200 g cukraus, 250 g atšaldyto margarino, 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos.
Įdaras: 200 g cukraus, 300 g migdolų riešutų, 100 g grietinėlės, 3 šaukštai medaus, 1 trynys.
Išsijotus miltus suberti ant stalo kampo, sudėti gabaliukais sukapotą margariną. Berti 200 g cukraus, druskos, įmušti kiaušinį. Viską kapoti plačiu peiliu, paskui gerai rankomis suminkyti kietą, trapią tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę, dėti valandai į šaldytuvą.
Riešutus sukapoti. Ant vidutinio kaitrumo ugnies pagruzdinti cukrų, suberti riešutus, dar pakepinti. Supilti grietinėlę ir medų – užvirinti, o vėliau ataušinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Tešlą iškočioti į 3–4 cm storio lakštą. Pusę dėti į skardą ar kepimo formą, sudėti įdarą, jį užkloti likusia tešla. Aptepti išplaktu tryniu ir kepti 40 minučių. Ištraukus suvynioti į drobę ir nokinti tris paras.
Kviečiame pasidalinti ir savo mėgstamų kepinių receptais! Receptus galite rašyti komentaruose arba siųsti el. paštu info@santarve.lt
Aciu mokytojai uz skanaus pyrago recepta. Pries daug metu mokete rasinius tasyklingai rasyti,o dabar dar karta pamokete. Aciu!,