Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.
Štai atėjo ir penktadienis. Orai po truputį šyla, ir niekas nebenori sėdėti namuose. Todėl siūlau
labai greitai paruošiamus bulvinius blynus su morkomis.
Sudėtis:
Bulvės – 5 vnt.
Morkos – 2 vnt.
Svogūnai – 1 vnt.
Kvietiniai miltai – 1 stiklinė
Kiaušiniai – 3 vnt.
Juodieji pipirai – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Gaminimas:
Bulves, morkas nuskutu, svogūną nulupu ir viską sutarkuoju. Į tarkius įmušu kiaušinius, suberiu miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišau. Keptuvėje įkaitinu aliejų ir ant vidutinės ugnies kepu blynus.
Patiekiu juos su grietine arba grietinės ir grybų padažu. Man pačiai labiau patinka, kai padažas su grybais.
Tikrai skanu, paprasta, greita. Pamėginkite patys.
Mano tetos blynai patys skaniausi :)
Labai skaniai atrodo, be to nesudėtinga, reikės pabandyti:)