***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Charčo su vištiena

Charčo su vištiena

Prasidėjo žiema. Nežinau, kokia temperatūra Jūsų namuose, bet mano bute vėsoka.
Tikriausiai žinote, kad galima šildytis ir iš vidaus – ne visada tuo, apie ką šią akimirką pagalvojote:)
Siūlau jums šildančios sriubos receptą. Nors, jei laikysitės manųjų nuostatų, ji gali pakeisti ir pirmą patiekalą, ir antrą, ir kompotą… Sriuba šiek tiek egzotiška, aštroka, tiršta ir soti.
Beje, šio patiekalo receptą kažkada padiktavo viena iš mano kolegių – kito rajono laikraščio redaktorė.

Charčo su vištiena

Reikės: vienos vištos, 3–4 galvučių svogūno, pusės kilogramo pomidorų (gali būti konservuoti be odelės), šaukštelio kaukazietiškų prieskonių (chmeli-suneli), pusantros stiklinės graikinių riešutų branduolių, 2–3 skiltelių česnako, lauro lapo, pipirų, trupučio miltų ir, jei mėgstate, cinamono.

Kaip gaminti?
Vištą sukapokite gabalais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite apie 45 minutes.
Vištieną išgriebkite, nupjaustykite riebalus.
Svogūną smulkiai supjaustykite, sudėkite kartu su vištiena į gilesnę keptuvę, sudėkite riebalus ir ant lėtos ugnies patroškinkite 10–15 minučių. Po to suberkite miltus ir dar pakaitinkite 7–10 minučių.
Nedideliame vandens kiekyje apvirkite pomidorus, kartu su skysčiu pertrinkite per sietelį. Jei naudosite konservuotus pomidorus, juos taip pat pertrinkite.
Vis pildami karštą sultinį, sutrinkite gaikinius riešutus, česnaką, prieskonius, cinamoną.
Užvirinkite vištienos sultinį, sudėkite į jį su svogūnais ištroškintą vištieną, po to – pertrintus pomidorus ir grūstus riešutus su prieskoniais. Įberkite druskos, įmeskite lauro lapą, jei turite, dar tiks kapoti žalumynai.
Viską pavirkite dar 10 minučių.

Jei mėgstate, kad būtų sočiau, sriubą užkąskite lavašu ar savo mėgstama duona. Mano nuomone, prie šios rūgštoko skonio sriubos labiau tinka kepiniai iš kvietinių miltų nei ruginė duona.
Gero apetito.

Audronė

P. S. Prašyčiau ir kitų mūsų svetainę lankančių šeimininkių pasidalyti žiemiškais receptais. Tuo labiau kad jau galvojame ir apie šventinį stalą. Gal turite geros patirties ir naujų idėjų? Gal Jūsų tradicinis, jau išbandytas patiekalas galėtų nudžiuginti ir mūsų svečius?

One Reply to “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Charčo su vištiena”

  1. Smoriginas parašė:

    Atrodo super!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto