***SANTARVĖS virtuvėlė:*** nesaldūs „Rafaelo“

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu [email protected] arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

„Rafaelo“ iš sūrio su pistacijomis. Nuotrauka iš asmeninio albumo

Atšilus orams vis daugiau laiko leidžiame lauke, o virtuvėje suktis visai nebesinori. Todėl siūlau pasigaminti greitų šaltų užkandžių, kuriais galima pavaišinti ir netikėtus svečius.
Tačiau noriu įspėti, kad mano siūlomi sūrio „Rafaelo“ yra gana pikantiško skonio, todėl gaminau juos dvejopus, kad būtų galima pasirinkti, kas kam labiau patinka.
Vienus padariau su alyvuogėmis ir krabų lazdelėmis, kitus – su vynuogėmis ir pistacijomis.
Kaip sakoma, kiek žmonių, tiek nuomonių. Vieni mėgsta alyvuoges, kiti raukosi vien jas paminėjus.

„Rafaelo“ iš sūrio su krabų lazdelėmis. Nuotrauka iš asmeninio albumo

Pirmas variantas: „Rafaelo“ iš sūrio su krabų lazdelėmis

  • 200 g fermentinio sūrio
  • 2–3 virti kiaušiniai
  • 2–3 šaukštai majonezo
  • kelios skiltelės česnako
  • alyvuogių
  • krabų lazdelių

Paruošimas:
Sutarkuotą fermentinį sūrį reikia sumaišyti su majonezu ir smulkintais virtais kiaušiniais, įtraiškyti česnako pagal skonį. Tuomet šaukštu pakabinama masės ir į jos viduriuką įspaudžiama alyvuogė. Suformavus rutuliuką jį reikia apvolioti smulkintose krabų lazdelėse.
Rutuliukus sudėti į lėkštę ir bent kelioms minutėms padėti šaltai, kad jie šiek tiek sustingtų ir būtų

Janina siūlo pasigaminti greitų šaltų užkandžių, kuriais galima pavaišinti ir netikėtus svečius. Nuotrauka iš asmeninio albumo

tvirtesni.  
Ir galima ragauti!

Antras variantas: „Rafaelo“ iš sūrio su pistacijomis

  • 200 g fermentinio sūrio
  •  indelis „Ramos“ kremo „Cream bonjour“
  • kelios skiltelės česnako
  • vynuogių
  • pistacijų

Paruošimas:
Sutarkuotą fermentinį sūrį reikia sumaišyti su „Cream bonjour“, įtraiškyti česnako pagal skonį. Kas mėgsta aštriau, česnako gali dėti daugiau. Tuomet šaukštu pakabinama masės ir į jos viduriuką įspraudžiama vynuogė. Suformavus rutuliuką jį būtina apvolioti smulkintose pistacijose.
Rutuliukus sudėti į lėkštę ir patiekti ragauti.
Kad būtų patogiau juos paimti, rutuliukai gali būti sudėti ant salotų lapų.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto