***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Pyragas „Linkėjimai lietuvaičiams nuo Žemės brolių“

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Pyragas „Linkėjimai lietuvaičiams nuo Žemės brolių“. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Nors sakoma, kad virtuvėje vyksta pati didžiausia kūryba, bet man vis tik labiau norisi kurti ant popieriaus lapo. Virtuvė nėra mano stichija ir joje būnu tik dėl būtinybės. Bet labai mėgstu saldumynus, tad ir šis pyragas – ne išimtis.
Kadangi jam pasigaminti nereikia įmantrių ingredientų, o ir nesudėtingai jis padaromas, kviečiu ir jus (jei dar nebandėte) pabandyti išsikepti kuklų lietuvišką pyragą.

Vaida kviečia pabandyti išsikepti kuklų lietuvišką pyragą. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Pyragui reikėtų:
400 g kvietinių miltų;
200 g sviesto ar margarino;
2 kiaušinių;
200 g cukraus;
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Obuolių įdarui:
3 didelių obuolių;
4 šaukštų cukraus;
cinamono.

Varškės įdarui:
500 g varškės;
2 kiaušinių;
4 šaukštų cukraus;
vanilinio sukraus;
uogienės.

Gaminimas
Miltus ir kepimo miltelius kruopščiai sumaišau. Margariną ar sviestą sutarkuoju į miltus. Masę gerai išminkau. Kiaušinius išplaku su cukrumi. Plakinį supilu į miltus ir kruopščiai išmaišau. 2/3 tešlos kloju į skardą, o likusią jos dalį dedu į šaldiklį. Tą vieną tešlos dalį kepu 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Įdarą darau taip: varškę ištrinu su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius sutarkuoju ir sumaišau su cukrumi bei cinamonu. Tuomet ant pakepusios tešlos dedu sluoksnį obuolių masės, sluoksnį varškės, o ant varškės dedu uogienės (geriausiai, sakyčiau, tinka vyšnių uogienė, bet šįkart turėjau braškių uogienės). Ant viršaus užtarkuoju likusią tešlą (iš šaldiklio) ir pyragą pašaunu į orkaitę. 180 laipsnių karščio orkaitėje kepu apie valandą. Skanaus.

P. S. mano orkaitė prastai kepa – per daug dega viršus. Ir dar: į šį mano kūrinėlį sudėta tik pusė produktų, nes skardelė buvo mažoka.

Vaida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto