Kodėl visi pyksta ant žiemos? Keikia paskutinį sniegą, baltus laukus, apsnigusius medžius, pasipuošusius baltučiais, lengvučiais vatos gabalėliais…
Man patinka žiema. Kada nuo šalčio zyzia elektros laidai, o po batais girgžda sniegas (arba kaip sako mano keturmetis, „sniegelis žagsi“)… Patinka ir tada, kai pirmas palieki savo pėdas baltame sniego patale, arba kai sninga didžiuliais kąsniais ir norisi iškišus liežuvį gaudyti šitas snaiges…
Dar – gera važiuoti į mišką ir vežt lauknešėlį jo gyventojams. Matyti kvatojantį savo vaiką, užstrigusį pusnyje…
Juk žiema viso labo trunka tik tris mėnesius, nors realiai, ko gero, neišbūna nė tiek. Kodėl nemokame džiaugtis tuo, ką turime?.. Ko žmogui reikia, kad džiugintų tai, kas šiandieną duota?.. Gyvenimo spalvos priklauso tik nuo to, kaip patys į jį žiūrime. O balta spalva man labai graži :)
Raimonda
Salotos su vištiena
Reikalingų produktų negaliu įvardinti kiekiais, nes visada tokius gaminius darau pagal norus, galimybės ir piniginės turinį. Kartais norisi vieno ar kito mažiau ar daugiau.
Taigi imam salotų – iš daržo, sodo arba parduotuvės :) Nuplaunam, smulkinam.
Ant jų beriu keptos vištienos gabaliukų, tada – pjaustytą mangą (tinka ir avokadas), porą apelsinų, saujelę petražolių.
Atskirame inde darau padažą: majonezas (geriau riebesnis, be krapų), citrinos sultys, smulkintas kmynas ir mėgstami prieskoniai (dažniausiai renkuosi kokius aštresnius, nors galima prieskonių ir visai nedėti).
Padažą sumaišau su salotom ir ant viršaus barstau įvairiai smulkintų anakardžio riešutų arba migdolų.
Tokiose drėgnose salotose riešutų stengiuosi nemaišyti, nes praradę traškumą, jie praranda ir dalį skonio.
Skanaus!
Kiekvieną penktadienį redakcijoje dirbantys kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.