Pasiginčykime dėl skonio! Esu naujokė virtuvėje, bet patinka kartais ką nors išbandyti ir nustebinti namiškius. Šį kartą siūlau desertui eklerus su kremu.
Produktams nusipirkti tereikės apie dešimties litų, o pasigaminti – gero pusvalandžio. Rezultatas – pyragaitis su kremu prie kavos ar arbatos. Pabandykite!
Skanaus Jums linki jaunoji „Santarvės“ skaitytoja Samanta
Eklerai su kremu
Jums reikės: 1 stiklinės vandens, 1 stiklinės kvietinių miltų, 100 gramų sviesto, 4 kiaušinių, pusės stiklinės (200 g) cukraus ir indelio (400 g) „Rududu“ kremo.
Gaminimo procesas: į puodą įpilu stiklinę vandens ir užvirinu jį. Užvirus vandeniui, jame ištirpinu sviestą, suberiu cukrų ir gerai išmaišau. Nuolat maišydama ir nenukeldama nuo ugnies suberiu miltus. Kaitinu viską tol, kol tešla pasidaro gelsvo atspalvio ir atšoka nuo puodo. Tuomet ją padedu šaltai – kad atvėstų.
Vėliau vienas po kito maišant įmušami kiaušiniai (kiekvieną kiaušinį įmušus, tešlą reikia gerai išmaišyti). Paruošta tešla turi būti grietinės tirštumo.
Skardą išklojame sviestiniu popieriumi (galima ištepti ir aliejumi). Su šaukštuku dedu (formuoju) norimos formos ir dydžio rutuliukus.
Galiu patarti, kad geriau juos formuoti kūgio formos, o ne apvalius, kaip kad padariau šį kartą. Kepame įkaitintoje iki 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15–20 min. (Įsidėmėkite – kepdami nė karto neatidarykite orkaitės!)
Iškepę eklerai atvėsinami. Visiškai jiems atvėsus, įpjauname per vidurį ir į juos pridedame arba įpurškiame konditeriniu švirkštu „Rududu“ kremo.
Galime į vidų dėti ir grietinėlės, uogienės, aviečių, braškių – priklausomai nuo Jūsų fantazijos ir norų.
Kiekvieną penktadienį redakcijoje dirbantys kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.
as SAMANTAI uz recepta pabandisim.
ir mes kepsim :)
Svarbiausia bandyti, o jei dar pasidalinti su kitais…Šauniai sumanė Santarvė:)
is konditerinio maiselio, o krema darau- puse pakelio sviesto , puse dezutes saldaus kondensuoto pieno, isplakti su mediniu saukstu iki purios mases, ipylant citrinos sulciu, patikekit , labai skanu, o as pabandysiu jusu kremu uzpildyti pyragelius.Dekoju uz jusu pasiulyta, Samanta, recepta.
Aciu uz recepta, bandysiu savaitgali kept:)
Ačiū Samantai už receptą. Jis jau mano RECEPTŲ knygutėje.