Yra žmonių, kurie mano, kad tradiciniai saldūs tortai – neskanu. Arba nelabai skanu. Ne kartą esame girdėję: būtų gerai, jei tortas būtų su silke ar su mėsa. Taip dažniausiai sako vyrai. Nors pasitaiko ir moterų ne smaližių…
Iki meilės dienos dar liko beveik mėnuo. Jei Jūsų jausmų objektas nemano, kad geriausia dovana – tradicinis tortas, siūlome pabandyti „iškepti“ kitokį. O gal patiks ir Jums?
Tortas su vištiena ir grybais
Reikės: 3–4 sausų vaflių, 800 g vištienos filė, 400 g pievagrybių, 2 svogūnų, 200 g sviesto, 100 g grietinėlės, muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų, druskos, žalumynų tortui papuošti.
Vištienos filė supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.
Grybus supjaustykite, juos taip pat pakepinkite su sviestu, įberkite prieskonių, druskos, supikite grietinėlę.
Viską sumaišykite su vištiena, gerai ištrinkite arba sumalkite.
Vaflių lakštus sutepkite įdaru, juo aptepkite ir viršutinį sluoksnį. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje, kol susidarys rusva plutelė. Prieš paduodami papuoškite žalumynais.
Daržovių tortas
Jam pagaminti reikės 150 g bulvių, 150 g morkų, 3 virtų kiaušinių, 150 g agurko, 100 g tarkuoto sūrio, 400 g majonezo, 3 šaukštelių želatinos, 130 g vandens.
Bulves ir morkas išvirkite, ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Agurką ir kiaušinius sutarkuokite stambiai.
Želatiną išbrinkinkite, ištirpdykite šiltame vandenyje ir sumaišykite su majonezu.
Produktus sluoksniais dėkite į torto formą, kiekvieną sluoksnį užpildami majonezu. Torto viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
Želatiną išbrinkinkite, ištirpdykite šiltame vandenyje ir sumaišykite su majonezu.
Produktus sluoksniais dėkite į torto formą, kiekvieną sluoksnį užpildami majonezu. Torto viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
Sluoksniuoti galima tokia tvarka: bulvės, morkos, kiaušiniai, agurkai.
Puoškite žalumynais.
Tortas iš kepenų
Reikės: 1 kg jaučio kepenų, 100 g miltų, 150 g tarkuoto sūrio, 2 virtų kiaušinių, vieno žalio kiaušinio, 200 g morkų, 2 svogūnų, 70 g aliejaus, 200 g majonezo, 50 g krapų, druskos, pipirų.
Kepenis mirkykite šaltame vandenyje apie dvi valandas, po to sumalkite, suberkite miltus, įkulkite kiaušinį, druskos, pipirų, išmaišykite. Iškepkite keturis blynus – per visą keptuvę.
Morkas ir svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite su likusiu aliejumi. Virtus kiaušinius smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su daržovėmis, paskui – su majonezu ir kapotais krapais.
Gautu įdaru tepkite blynus, dėkite juos vieną ant kito. Viršutinis sluoksnis – įdaro. Prieš patiekiant apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu, papuoškite žalumynais, įdomiau išpjauta morka ir krapais.