***„SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ“***: TORTAS SU VARIACIJOMIS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Turėti savo firminį ir visoms progoms tinkantį kepinį ar tortą – kiekvienos šeimininkės garbės reikalas. Tačiau asmeninis receptas slepia vieną pavojų – jeigu prie stalo renkasi tie patys žmonės, „firminis“ patiekalas gali atsibosti…
Pabandykime pasigaminti tortą su variacijomis.. Jis patrauklus ypač vasarą, kada kiekvieną mėnesį galima keisti uogas arba vaisius.
Tiek soduose, tiek ant prekystalio dar galima aptikti braškių. Tad pradėkime nuo jų.
Torto pagrindui paimkite vieną pirktinio biskvito „blyną“ arba jį padarykite iš vieno pakelio „Selgos“ sausainių ir 100 g lydyto sviesto.
Sausainius sutrupinkite, užpilkite sviestą, masę sudėkite į torto formą ir leiskite sustingti.
Nusipirkite braškių želės. Iš šviežių uogų išsunkite apie 100–120 gramų sulčių, jas praskieskite vandeniu iki 200–220 ml tūrio. Šiose sultyse ištirpinkite pirktinę braškių želę.
Kol želė atvės, plaktuvu išplakite apie 400–450 ml grietinėlės. Šiek tiek ją pasaldinkite, nors to galite ir nedaryti, jei vengiate saldumynų.
Kubeliais supjaustykite apie 150–200 g šviežių braškių, jas sudėkite į grietinėlę. Atsargiai įmaišykite braškių sultyse ištirpintą želę. Grietinėlės ir sulčių masę sukrėskite į tortinę ir leiskite sustingti.
Šį tortą pagaminti nesunku, o ir laiko ne tiek jau daug sugaišite.
Lydimos sėkmės kitam kartui pakeiskite uogas – ir šeimą ar svečius pradžiuginsite nauju skoniu.
Svarbiausia yra laikytis taisyklės: želę rinkitės tokią, iš kokių uogų gaminsite tortą (pvz., jei pasirinksite avietes, pirkite aviečių želę).
Žinoma, parduotuvėje galite ir negauti raudonųjų serbentų ar mėlynių želės. Tada raudonoms uogoms taikykite raudonos spalvos želę, mėlynėms – miško uogų želę ir pan.
Tik nesugalvokite torto daryti iš kivių vaisių – kiviai, susijungę su pieno produktais, apkarsta.
Jeigu tortą darysite iš rūgščių uogų, sultis pasaldinkite pagal savo skonį. Tortą puoškite tomis uogomis, iš kurių jį gaminate. Jeigu naudojate biskvitą, dar vieną „blyną“ galite uždėti ir ant torto viršaus, tik tada puošimui reikės papildomai susiplakti grietinėlės.
Eksperimentuokime.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto