***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ.*** Tuno tortas

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šį receptą šeimininkėms maloniai sutiko padovanoti Merkelio Račkausko gimnazijos valgyklos vedėja Irena Sakienė.
Prisipažinsime, pirmą kartą paragavę šio torto, kuris tinka bet kokios šventės stalui,  patiekalo recepto bandėme ieškoti internete, tačiau nepavyko. Teko kreiptis į jo gamintoją.
Irena sakė tokio torto idėją parsivežusi iš Latvijos. Jai teko eksperimentuoti gaminant įvairų „įdarą“, tačiau konservuotas tunas padeda pasidaryti greičiausią ir, ko gera, pigiausią patiekalo variantą.
Taigi pabandykime. Gal tiks šių švenčių stalui? Ir skanaus.

2 kepalai sumuštinių duonos (raikytos)
2 dėžutės nesmulkinto tuno (geriau aliejuje)
4–5 kiaušiniai
1 raudona paprika
Žalias agurkas
Vienas vidutinio dydžio poras
300 g majonezo (jei majonezas riebus, jį geriau perpus atskiesti su grietine)
Druskos pagal skonį.

Gaminame:
Nuo sumuštinių duonos riekių nupjaustome pluteles, riekes dėsime kaip biskvitą tortui.
Išdedame iš gabalėlių pirmą sluoksnį. Torto pagrindo plotas priklauso nuo to, kokio dydžio tortą planuojame, vidutiniškai – 6–8 gabalėliai.
Pertepimas: nuvarviname tuną, supjaustome arba sutarkuojame 2 kiaušinius, smulkiai supjaustome porą, viską sumaišome su majonezu, įdedame druskos.
Ant išdėlioto duonos pagrindo tepame šį mišinį, paskui sluoksniuojame tuo pačiu principu – duona, pertepimas. Viršus turi būti iš duonos. Dedame 3 arba 4 duonos sluoksnius, ne daugiau. Visą tortą aptepame majonezu, padedame šaltai. Jis turi pastovėti mažiausiai 6 val., geriausiai – pusę paros.
Puošimas: tortą puošiame per smulkią burokinę tarką sutarkuotais kiaušinio baltymais ir tryniais (tarkuojame atskirai, kad gautume baltus ir geltonus pabarstus), paprika, agurku. Galima plonais agurkų griežinėliais apdėti torto šonus. Žodžiu, papuošimas – kiekvienos šeimininkės fantazijos vaisius…
Žalumynais galima dekoruoti ir padėklą, ant kurio patieksime šį tortą.

Audronė Malūkienė

One Reply to “***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ.*** Tuno tortas”

  1. Tėvų vaikas parašė:

    Tobulas skonis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto