***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ:*** VASARIŠKI KOKTEILIAI

Šalia tradicinių ir pamėgtų vasaros gėrybių išsaugojimo būdų išbandykite ir mūsų pasiūlytus – gal tai bus jūsų naujieji atradimai, siekiant išsaugoti vasaros prisiminimą.

Subtilus braškių likeris
Jam pagaminti reikės 750 g braškių, 250 g raudonųjų serbentų, ankšties aštriojo raudonojo pipiro, pusės lazdelės cinamono, pusės kilogramo cukraus, 700 ml konjako, tiek pat vyšnių trauktinės.
Nuvalytas uogas, pipirą, cinamoną ir cukrų sluoksniais dėkite į ąsotį ar stiklainį. Palikite per naktį. Kitą dieną uogas užpilkite konjaku ir vyšnių trauktine, dviem mėnesiams pastatykite saulėtoje vietoje. Nakčiai būsimą likerį reikėtų padėti į šaldytuvą, kad ąsočio turinys neperkaistų ir nepradėtų rūgti.
Praėjus dviem mėnesiams, likerį perkoškite per išvirintą marlę. Perkoštą likerį išlaikykite dar keturias savaites, kad subręstų.
Šį likerį tinka maišyti su šampanu ar rislingu – savo svečiams patieksite gaivų ir vasarą primenantį kokteilį.

Agrastai su apelsinais
Agrastus švariai nuplaukite, nukarpykite uodegėles ir sumalkite mėsmale.
Apelsinus su žievelėmis nuplikykite, supjaustykite, išrinkite sėklas ir taip pat sumalkite.
Uogų ir apelsinų mišinį sumaišykite, užpilkite cukrumi ir virkite iki tirštumo. Proporcijas nusistatykite patys – vieni mėgsta saldesnę, kiti – rūgštesnę uogienę. Šiaip kilogramui agrastų priklausytų pora apelsinų ir kilogramas cukraus.
Tokia agrastų uogienė su apelsinais ypač tinka konditeriniams gaminiams: sluoksniuotos tešlos tortams, meduoliams ir pyragams pertepti.

Vyšnios  su migdolais
Uogienei nusipirkite pakelį standiklio „Gelfix“ (1:1) ar kitokio ir migdolų drožlių.
Iš 1 kg vyšnių išimkite kauliukus. Vyšnias suberkite į puodą, užpilkite 1 kg cukraus, palikite per naktį.
Kitą dieną suberkite „Gelfix“, leiskite užvirti, pavirkite 1 min.
Nukėlus nuo ugnies, įpilkite 40 ml vyšnių likerio, suberkite 100 g migdolų drožlių. Uogienę supilkite į stiklainius, apverskite dugnu aukštyn ir palaikykite apie 5 min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto