Mažeikiuose surengta akcija „Už sveiką širdį“

Autorės nuotr.

Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai penktadienį – Pasaulinę širdies dieną, surengė fizinio aktyvumo akciją „Už sveiką širdį“.

Kardiologai sako, kad širdies ir kraujagyslių ligos diagnozuojamos vis jaunesniems žmonėms. Be to, prie žinomų šias ligas sukeliančių veiksnių pridedami vis nauji. Nuolat darbe, namie patiriamas stresas, rūkymas, mažas fizinis aktyvumas riziką susirgti šiomis ligomis padidina iki keturių kartų.
Siekdami atkreipti į šiuos dalykus visuomenės dėmesį Mažeikių visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistai ir surengė fizinio aktyvumo akciją.
Ji penktadienį vyko prie Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios. Biuro specialistės, praeiviams primindamos apie tai, kaip saugoti ir stiprinti širdis, dalijo širdies formos balionus.

Autorės nuotr.

Mažieji akcijos dalyviai buvo kviečiami kreidelėmis piešti ir spalvinti širdeles.
Ratu aplink bažnyčią buvo nupiešta širdis. Akcijos dalyviai buvo kviečiami apeiti, apibėgti, apvažiuoti šį maršrutą dėl savo pačių sveikatos.
„Kai mes mąstome ir kalbame apie širdį, galime kalbėti plačiai – ir kaip apie kūno organą, ir kaip apie dvasinius dalykus. Nes gera širdis reiškia meilę, dosnumą. Šiandien širdies kaip organo stiprinimo, kūno aktyvumo diena. Visiems linkiu savo širdis lavinti visapusiškai – ir fiziniu, ir dvasiniu aktyvumu“, – akcijos dalyviams linkėjo Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios vikaras Antanas Mačius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto