COVID-19 jau nusinešė 13 gyvybių

Nuotr. iš SAM archyvo

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad sekmadienį Lietuvoje nuo koronaviruso (COVID-19) mirė du žmonės, abu priklausė rizikos grupei. Jie buvo gydomi Santaros klinikose ir Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

COVID-19 Lietuvoje

Šeštadienį dviejų rizikos grupei priklausančių žmonių gyvybės užgeso Klaipėdos universitetinėje ir Kauno klinikinėje ligoninėse.
Sekmadienio vakaro duomenimis, Lietuvoje nuo koronaviruso jau mirė 13 žmonių.
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 5 d. duomenimis, Lietuvoje buvo 811 patvirtintų COVID-19 ligos atvejų, šeštadienį buvo patvirtinta 40 naujų ligos atvejų.
9 šalies laboratorijose (iš 10) per paskutinę parą (04-05) buvo ištirti 2 269 ėminiai, liko neištirti 898. 10-oji laboratorija – Klaipėdos universitetinė ligoninė tyrimų neatliko dėl įrangos gedimų.
Iki šiol šalyje iš viso atlikti 23 645 tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

COVID-19 mūsų rajone

Kaip šiandien pranešė Mažeikių rajono savivaldybė, mūsų rajone kol kas išlieka 5 patvirtinti užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejai.
Šeštadienį Telšių mobiliame patikros punkte buvo paimta 10 Mažeikių rajono gyventojų mėginių. Transportavimo paslauga buvo suteikta 2 rajono gyventojams, grįžusiems iš užsienio. Iš viso Savivaldybė jų jau parvežė 89. Nuo karantino pradžios Savivaldybė 122 asmenims yra suteikusi patalpas saviizoliacijai.
Sekmadienio vakarą Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dar nebuvo paskelbęs 04-03 mūsų rajono gyventojui patvirtinto penkto COVID-19 užsikrėtimo atvejo epidemiologinio tyrimo.

Kaimynų pavyzdys

Telšių rajono savivaldybė pranešė, kad kitą savaitę rizikos grupės gyventojams ir socialiai remtiniems asmenims bus pradėtos nemokamai dalyti apsaugos priemonės.
Pirmiausia priemonėmis bus aprūpinami į rizikos grupę patenkantys asmenys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto