Fotoalbume įamžinta ir mažeikiškių veikla

Lietuvos policijos veteranų asociacijos dešimtmečio proga už aktyvią veiklą padėkos raštu pagerbta ir Mažeikių filialo vadovė Danutė Mockienė. Nuotr. iš filialo archyvo
Rugpjūčio pabaigoje Mažeikius pasiekė Lietuvos policijos veteranų asociacijos (LPVA) leidinys – fotoalbumas „Dešimt metų kartu“. Leidinyje nemažai vietos skirta ir šios asociacijos Mažeikių filialo veiklai.

Įamžinta asociacijos veikla

Šio proginio leidinio sudarytojai pratarmėje pažymėjo, jog albumas „skirtas tam, kad mūsų ainiai ir po daugelio metų galėtų iš vardų, veidų prisiminti tuos, kurie gimė, dirbo, gyveno lemtingoje Lietuvai epochoje, kurie visada liko ištikimi duotai priesaikai – tarnauti žmonėms.“ Tai Lietuvos policijos veteranų asociacijos raidą ir veiklą atspindinčių nuotraukų ir komentarų rinkinys, kitaip – istorija nuotraukose. Leidinyje įamžintos dalykinių susitikimų, šventinių bei sportinių renginių, sąskrydžių, kelionių, talkų ir kitos įsimintinos akimirkos. „Daug vietos šiame leidinyje skirta ir mūsų filialo veiklai – juk mes net „senesni“ negu pati asociacija, nes Mažeikių veteranai savo veiklą pradėjo prieš dvylika metų. Šį leidinį jau parvežiau iš sostinės ir išdalijau visiems jį užsisakiusiems veteranams“, – „Santarvei“ pasakojo filialo pirmininkė Danutė Mockienė.

Nesėdi rankų sudėję

Mažeikiškiai filialo atstovai tikrai turi kuo pasigirti: leidinyje – akimirkos iš prieš dvejus metus vykusio šalies veteranų sąskrydžio, kur jie tapo nugalėtojais, nuotraukos iš pasibuvimo su šeimomis muzikuojančiame kelte, susitikimo su rašytoja Daiva Vaitkevičiūte fragmentai, akimirkos po šaudymo varžybų – ne veltui prieš trejus metus Mažeikių veteranų filialas buvo pagerbtas už narystės asociacijoje plėtrą.
Fotoalbumas, kuriame įamžinta ir mažeikiškių policijos veteranų kasdienybė, jau pasiekė skaitytojus. Nuotr. iš filialo archyvo
Nesėdėjo rankų sudėję mažeikiškiai ir šią renginiams nepalankią vasarą. Gausus veteranų ir jų šeimų narių būrys vyko į ekskursiją po Akmenės karštą: aplankė Mėnulio kanjonais vadinamą Menčių karjerą, lipo į Jurkalnio bokštą, aplankė įsimintinas Papilės vietas. Grupė mažeikiškių vyko ir į Marijampolėje vykusį sąskrydį, kurį suorganizavo Marijampolės ir Kauno filialai, – čia buvo ir varžomasi, ir bendraujama, diskutuojama apie veteranus jaudinančias aktualijas.

Paroda lieka nežinomybėje

Rugpjūtį vykusiame kasmetiniame Lietuvos policijos veteranų asociacijos ataskaitiniame susirinkime, o kartu – ir LPVA 10-mečio minėjime už aktyvią veiklą mažeikiškė D. Mockienė buvo apdovanota Lietuvos policijos generalinio komisaro padėkos raštu. Ji pažymėjo, kad spręstinų klausimų susikaupė nemažai: iki rugpjūčio pabaigos buvo grąžinta dalis sunkmečiu sumažintų pareigūnų pensijų, dabar keliami klausimai dėl pareigūnų pensijų indeksavimo, taip pat kovojama, kad dirbantiems pensininkams pareigūnams būtų mokamas ir socialinio draudimo bazinės pensijos dydžio priedas, kuris šiuo metu jiems neskirtas. „Policijos dienos proga rugsėjo pabaigoje Mažeikių muziejuje planavome surengti ekspoziciją, kurios metu būtume pristatę leidinį „Dešimt metų kartu“, medžiagą apie pareigūnus veteranus, o taip pat pareigūnų uniformų bei kepurių kolekcijas. Viską koreguoja koronavirusas – nors turime daug medžiagos, nusprendėme, kad bandysime parodą surengti kitais metais. Tikimės, kad tada apribojimų bus mažiau, renginys bus šventiškesnis“, – sakė filialo vadovė.

4 Atsakymai į “Fotoalbume įamžinta ir mažeikiškių veikla”

  1. Juozas parašė:

    Sutinku! su sia nuomone

  2. Nuomonė parašė:

    Lina, kada vėl artimiausiu laiku vyksi tarnybiniu transportu į Vilnių konservatorių partijos susirinkimą?
    Palik šunų globą N. Repšiui ir Petriukui N,,kurie už tai pagal pareigybę atsakingi. Ant šunų į Seimą neišjosi.

  3. rinkėjas parašė:

    Pasižiūrėjau į vrk,lt mūsų kandidatų anketas.
    Songaila. 200€ užgyventas turtas ir išsilavinimas N.Akmenės vidurinė mokykla. Be žodžių… Ką tas ubagas seime gali Mažeikiečių labui nuveikti?
    Gudunavičius. Teistas už atvirą vagystę. Darbo partijoj ten tikriausiai visi vienaip ar kitaip nusižengę įstatymams kartu su jų vedliu Uspaskyk.
    Žmonės, pasiskaitykit informaciją prieš atiduodami balsą. Laiko dar turime.

  4. rinkėjas parašė:

    Su šių metų rinkimais yra baisiau negu baisu. Tie patys klipatos kaip Songaila, Bartkevičius ar Rimkienė vėl taikosi į seimą. Prie jų prisideda dar Nagienė. Ką jie sugeba metų metais būdami Mažeikiuose kažko naujo įkvėpt, įkurt Mažeikių labui? Kas tas toks Gudunavičius? Ramia sąžine šių metų rinkimuose sugadinsiu biuletenį. Arba galbūt imsiu ir už jauną žmogų- Malūką balsą atiduosiu. Lai jisai atstovauja mūsų kraštui seime. Blogiau už tas klipatas tikrai nebus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto