Mažeikių rajono savivaldybė – raudonojoje zonoje

Nuotr. iš SAM archyvo

Dėl COVID-19 infekcijos plitimo raudonajai zonai priskirtos dar 13 šalies savivaldybių, tarp jų – ir Mažeikių. Trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje bus sprendžiama, ar šiose savivaldybėse bus įvestas karantinas.
Virtualaus COVID-19 infekcijos žemėlapio pirmadienio duomenys byloja, kad mūsų rajone COVID-19 liga jau serga 172 gyventojai.

Lėmė sergamumo rodikliai

Raudonajai zonai jau priskirtos 34 savivaldybės, 21 savivaldybė – geltonajai zonai ir 4 – žaliajai. Savivaldybės vertinamos, atsižvelgiant į tris kriterijus: 14 dienų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų procentinę dalį tarp visų tyrimų, atliktų per 7 dienas, ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, procentinę dalį per 7 dienas.
Mažeikių rajono savivaldybėje per 14 d. (spalio 16–29 d.) nustatyta 193,90 susirgimų COVID-19 liga atvejo 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų per savaitę – 11,69 proc., 39,8 proc. jų nesusiję su protrūkiais.
Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad į raudonąją zoną patenka tos savivaldybės, kuriose sergamumas viršija 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų testų dalis – 4 proc. ir daugiau, o atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę. Arba tos, kuriose sergamumas didesnis negu 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, t. y. savivaldybėje turi būti registruota ne mažiau kaip 10 atvejų per savaitę.

Dėl karantino paaiškės trečiadienį

Siekiant suvaldyti koronaviruso (COVID-19) plitimą, į raudoną zoną patekusiose savivaldybėse privaloma griežtai laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų ir gali būti sprendžiama dėl lokalaus karantino paskelbimo.
Sveikatos apsaugos informuoja, kad sprendimai dėl karantino paskelbimo konkrečiose savivaldybėse yra priimami trečiadieniais vykstančių Vyriausybės posėdžių metu.
Taigi, ar mūsų savivaldybėje bus įvestas karantinas Vyriausybė nuspręs rytoj.

5 Atsakymai į “Mažeikių rajono savivaldybė – raudonojoje zonoje”

  1. Rytis parašė:

    Kaip valdžia psichologiškai paveikia psichiką žmogaus visais būdais skelbdama meluodama o prie to prisideda žurnalistika dėl tik egzistuojančio gripo.

  2. B. parašė:

    To ir reikėjo laukti. Nuo pavasario virusas dar nebuvo nugalėtas, o jau Mažeikiuose vyko seminarai, konferencijos, ekskursijos, chorų repeticijos. Sunku buvo iškentėti? Giedoriai niekaip negalėjo apsieiti be savo giesmių? Giedokit dabar…

  3. miesto valdžia parašė:

    dabar neturi koronai laiko,juk reikia pasidalyti gerai apmokamus postus

  4. mažeikiškė parašė:

    Ar mes turime Mažeikių valdžią?Ar ne?Ko nesiima veiksmų?

    1. Anonimas parašė:

      Apsikrėtė corana visa valdžia. Rinkimai baigėsi ir rimkienė užtilo. Galėtų visam laikui …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto