Socialinio būsto nuomos klausimus politikai atidėjo iki vasaros

Nuotr. iš redakcijos archyvo

Per artimiausią pusmetį kelios mažeikiškių šeimos gali netekti socialinio būsto, nes jų metinės pajamos 2019-aisiais gerokai viršijo leistinas normas.
Sprendimas dėl socialinio būsto nuomos sutarčių nutraukimo atidėtas – prie jo bus sugrįžta po šių metų gegužės, kai Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) gyventojai pateiks naujas pajamų ir turto deklaracijas.

Socialinio būsto nuomininkų pajamas įvertinti laiku – praėjusių metų gegužę – sutrukdė pirmasis karantinas, kai VMI atidėjo pajamų ir turto deklaravimo terminus. Po to Savivaldybės administracijos Turto valdymo ir priežiūros skyriaus specialistai susipažino su socialinio būsto nuomininkų VMI pateiktomis deklaracijomis, o tų, kurie jų nepateikė, paprašė tai padaryti iki metų pabaigos.
Šeši Savivaldybei priklausančio socialinio būsto nuomininkai, kurių pajamos ir turtas viršijo leistinus dydžius, buvo informuoti, kad pagal įstatymą jie nebetenka teisės į socialinį būstą.
Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatyme numatyti keli šios problemos sprendimo būdai, kokį iš jų pasirinkti, turi nuspręsti Savivaldybės taryba.
Visas straipsnis – penktadienio laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto