Mūsų ligoninės ateitis siejama su Šiaulių regionu

Mūsų ligoninei būnant Šiaulių regione, išlieka didesnė tikimybė gauti daugiau finansavimo, sustiprinti jos pozicijas, – akcentuota Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto darbiniame pasitarime. Nuotr. iš redakcijos archyvo

Sveikatos apsaugos ministerija parengė sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos gaires. Projekte siūloma asmens sveikatos priežiūros specializuotas antrinio lygio paslaugas organizuoti penkiose regioninėse teritorijose.
Projekte kalbama apie Regioninės Mažeikių ligoninės ir Telšių apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigų priskyrimą Šiaulių arba Klaipėdos regionams.

Nors sveikatos apsaugos ministras, lankydamasis Mažeikiuose, teigė, kad visi sprendimai dėl sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos bus derinami su savivaldybėmis, o svarbiausius sprendimus priims rajono politikai, reali situacija rodo, kad yra šiek tiek kitaip.
Žodžiu sprendimas lyg ir priimtas. Laukiama tik raštiško Vyriausybės patvirtinimo, kad Regioninė Mažeikių ligoninė bus priskirta Šiaulių regionui.
Žadama, kad mūsų ligoninė liks savarankiška, netaps didesnės ligoninės padaliniu, o žmonės ir toliau savo nuožiūra galės rinktis, kur gydytis.
Visas straipsnis – penktadienio laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto