Olimpiadų laimėtojams – rajono vadovų padėkos

Prisiminimui – bendra šventės dalyvių nuotrauka. Autorės nuotr.

Jau visai besibaigiant 2021–2022 mokslo metams aikštėje šalia Lietuvos tūkstantmečio akmens surengta Mažeikių rajono moksleivių, šiemet įvairių dalykų nacionalinio lygmens olimpiadose bei konkursuose laimėjusių prizines vietas, apdovanojimo ceremonija.

Tėvai, vaikai ir jų mokytojai – trys pagrindinės dedamosios, lydinčios kelyje į sėkmingus mokslus. Renginio metu nuskambėjo tėvams skirtos padėkos už tai, kad jie visada palaiko savo vaikus, mokiniams – už kantrybę mokantis, mokytojams – už pagalbą mokiniams bei tinkamiausių mokymo metodų, literatūros parinkimą.
Šiais mokslo metais nacionaliniuose konkursuose bei olimpiadose nugalėtojais tapo 27 Mažeikių rajono mokiniai. Jų amžius labai įvairus – nuo pradinukų iki abiturientų. Pernai olimpiadų laimėtojų buvo 17.

„Jūs esate šaunuoliai. Jūs paneigėte mitą, kad mokslo pasiekimai neva yra galimi tik didelių miestų didelėse gimnazijose. Noriu padėkoti jums už tai, kad garsinate Mažeikius. Kai nuvažiuoji į tą patį Vilnių, kai ten pasako, kad mažeikiškiai yra šaunuoliai, kad laimi prizines vietas, yra gera“, – kalbėjo Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

Autorės nuotr.

Merkelio Račkausko gimnazijos mokinys Rokas Slančiauskas ir Gabijos gimnazijos mokinys Paulius Daraška yra bene daugiausia pergalių šiemet olimpiadose bei konkursuose pelnę mūsų rajono moksleiviai. Abu jie mokosi savo gimnazijų antrose klasėse.
Yra toks pasakymas, kad moksluose 95 procentus sėkmės nulemia įdėtas darbas, o 5 procentus – talentas. Bendraudami su „Santarve“ abu vaikinai įvardijo skirtingas sėkmės sudedamųjų dalių proporcijas. Tačiau, abiejų jų nuomone, kelyje į sėkmę svarbiausia, kad žmogui patiktų mokytis. 
Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.

One Reply to “Olimpiadų laimėtojams – rajono vadovų padėkos”

  1. nu parašė:

    O daugiau gimnazijų maz rajone nėra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto