Už kandidatus į mero postą jau balsavo 4 proc. mūsų rajono rinkėjų

Nuotr. iš Savivaldybės administracijos archyvo

Vakar šalyje baigėsi pakartotinis balsavimas iki rinkimų dienos. Šiandien prasidėjo balsavimas namuose.

Rajono gyventojai antrajame ture renkasi iš dviejų kandidatų į Savivaldybės merus: Rūtos Matulaitienės (Lietuvos socialdemokratų partija) ir Lino Memio (Lietuvos žaliųjų partija).

Išankstinio balsavimo rezultatai parodė, kad antrame mūsų savivaldybės mero rinkimų ture mažeikiškiai buvo aktyvesni nei pirmame.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, iki penktadienio mūsų savivaldybės rinkėjų, balsuojančių Savivaldybėje (kovo 14–16 d.) ir specialiuose punktuose, aktyvumas siekė 4,14 proc. (šalyje – 6,25 proc.).

Iš 43 907 balsavimo teisę turinčių rinkėjų antrame rinkimų ture savo valią iki penktadienio išreiškė 1 818 rinkėjų, iš jų 1 713 rajono gyventojų balsavo Savivaldybėje.

Aktyviausi buvo M. Račkausko ir Senamiesčio rinkimų apylinkėms priklausantys rinkėjai – balsavime iki rinkimų dienos dalyvavo daugiau nei 8 proc.

Penktadienį dar vyksta balsavimas spec. punktuose, kovo 17–18 d. organizuojamas balsavimas rinkėjų namuose.

Mažeikių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Alvyda Purauskytė „Santarvei“ sakė, kad iki rinkimų balsuojančių rajono gyventojų aktyvumas didesnis, nei buvo pirmame ture. Tikimasi, kad ir sekmadienį – rinkimų dieną – mūsų rajono gyventojai bus pilietiški ir aktyvūs.

A. Purauskytė priminė, kad kovo 19-ąją rajono gyventojai į savo rinkimų apylinkes gali atvykti 7–20 val., einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

5 Atsakymai į “Už kandidatus į mero postą jau balsavo 4 proc. mūsų rajono rinkėjų”

  1. Anonimui parašė:

    Gerai,tegul bus,kad tik pas jus “ vingiai“,tik klausimas,koks regėjimas jūsų,klausa,ir ar mėgstate pasitikslinti informaciją?

    1. to anonimui parašė:

      Su mano jusliniais ir kognityviniais sugebėjimais viskas gerai. Skirtingai nei jums:-))))

  2. mastau ka renku parašė:

    Kazin ar pavyks konservams “ laimeti“ kisant savo statytini Memi? Auryla su Rimkiene neriasi is kailio, bet reik tiket, jog mazeikiskiai atsilaikys ir perpras peediku partijos klasta

    1. Kitokia nuomonė parašė:

      Tai renkam tarp žaliųjų ir socialdemokratų. Jokių klastų neįžvelgiu, o, jei jau klystu- būtinai pasitaisysiu po 4 metų!

      1. Anonimas parašė:

        Kai žmogeliui pilkoji masė beveik be vingių, jam visur kląsta vaidenasi :-)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto