Kelius ir gatves prižiūrinčioms įmonėms – pats darbymetis

Gausiai pasnigus gatves ir kelius prižiūrinčių įmonių darbuotojai budi visą parą, tad, reikalui esant, darbus pradeda naktį. Iki trečiadienio popietės ypatingų incidentų dėl sniego gausos rajone neužfiksuota.


GATVĖSE SITUACIJA
KONTROLIUOJAMA
UAB „Mažeikių komunalinis ūkis“ direktorius Andrius Noreika „Santarvei“ sakė, kad kol kas situacija miesto gatvėse yra kontroliuojama.
„Pirmąsias šios savaitės dienas su sniegu kovojome gana sėkmingai. Gatvės buvo nuvalomos laiku. Tačiau budrumo neprarandame ir toliau, nes neaišku, kokių išdaigų gali iškrėsti gamta. Esame pasiruošę bet kuriuo momentu pradėti valyti ir barstyti druskos mišiniu gatves, nes vėl prognozuojamas sniegas ir didelis vėjas“, – sakė A. Noreika.
Direktoriaus teigimu, iš kaimų pagalbos nuvalyti kelius į įmonę niekas oficialiai dar nesikreipė.
„Kol kas tik kalbama, kad tokios pagalbos gali kreiptis Tirkšlių ir Laižuvos seniūnijos. Kiekvienais metais padedame kaimams, kiek tik galime, nors vėliau kyla problemų dėl atsiskaitymo už suteiktas paslaugas. Bet visi esame žmonės ir suprantame, kad sunkmetis“, – kalbėjo A. Noreika.

DĖL
ŠALIGATVIŲ NESISKUNDĖ
Uždarosios akcinės bendrovės „ŽAP“, kuri rūpinasi miesto šaligatviais, direktorė Irena Mockienė sakė, kad žiemos tarnyba budi visą parą.
„Kol kas spėjame valyti. Trečiadienį iki aštuntos valandos ryto pagrindiniai šaligatviai jau buvo nuvalyti. Nei iš gyventojų, nei iš miesto seniūnijos nusiskundimų nesulaukėme“, – tikino I. Mockienė.
Direktorės teigimu, šaligatviai pradedami valyti, vos tik nustoja snigti.
„Kai liaujasi snigę, šaligatviai turi būti nuvalyti per keturias valandas. Todėl darbus tenka pradėti net trečią valandą nakties, kad iki ryto šaligatviai būtų nuvalyti ir pabarstyti“, – sakė direktorė.
Pasak bendrovės vadovės, kiek kartų per parą turi būti valomi šaligatviai, lemia oro sąlygos ir susitarimas su miesto seniūnija.

MOKYKLAS PASIEKĖ LAIKU
„Santarvės“ kalbintų mokyklų vadovai tvirtino, kad dauguma moksleivių mokymo įstaigas pasiekė sėkmingai. Tirkšlių vidurinės mokyklos direktorius Marius Vilimas patikino, kad trečiadienio rytą vaikai pasiekė mokyklą laimingai, bet neaišku, kaip situacija klostysis, jei ir toliau gausiai snigs.
Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinės mokyklos direktorė Rima Širvinskienė taip pat sakė, kad mokyklinis autobusiukas vakar rytą išvažiavo visais kaimų keliais.
„Problemų nekilo važiuojant net ir į atokiausius kaimus, tokius kaip Ruzgai“, – teigė direktorė.
Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolanta Ročienė „Santarvei“ sakė, jog mokytojai nepastebėjo, kad gausiai trūktų mokinių, bet be incidentų neapsieita.
„Buvau informuota, kad vienas maršrutinis autobusas įvažiavo į griovį, laimei, apsieita be skaudžių pasekmių. Atvykęs kitas autobusas paėmė moksleivius ir jie laiku pasiekė mokyklą“, – džiaugėsi pedagogė.
Mažeikių autobusų parko direktoriaus pavaduotojas Juozas Kelmelis „Santarvę“ patikino, kad apie jokį incidentą kelyje netekę girdėti, niekas jo neinformavęs.
„Nuo pačio ryto domėjausi, kaip sekasi autobusams važiuoti nustatytais maršrutais, ir jokių nusiskundimų gauta nebuvo“, – tvirtino jis.

DAUGĖJA TRAUMUOTŲJŲ
Mažeikių greitosios medicinos pagalbos centro direktorė Virga Domeikienė „Santarvę“ informavo, kad iki trečiadienio popietės nebuvo registruota nė vieno iškvietimo dėl sušalusių žmonių. Tik padaugėjo atvejų, kai į ligoninę atvežami žmonės dėl įvairių kaulų lūžių.
„Nors keliai slidūs ir nepabarstyti, kol kas pas ligonius spėjame laiku ir didesnių problemų nekilo, tačiau nežinia, kaip bus toliau, jei nesiliaus snigti ir pustyti“, – svarstė V. Domeikienė.
Sigito STRAZDAUSKO nuotr.: Kol kas sniegas transporto eismo nesutrikdė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto