Prezidentė išvyksta į Londono olimpines žaidynes

Prezidentė į Londoną veš „Lietuvos liepsną“. Džojos BARYSAITĖS (ELTA) nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyksta į Londoną, kur liepos 27 – rugpjūčio 12 dienomis vyks 2012 metų vasaros olimpinės žaidynės.

Dalyvaus atidaryme, stebės varžybas

Šalies vadovė dalyvaus olimpiados atidarymo ceremonijoje, stebės plaukiko Giedriaus Titenio pasirodymą kvalifikacinėse 100 metrų plaukimo varžybose bei drauge su Lietuvos krepšinio gerbėjais žiūrės Lietuvos ir Argentinos vyrų rinktinių dvikovą olimpiniame krepšinio turnyre.
„Olimpiada – kiekvieno sportininko tikslas. Įgyvendindami savo svajones ir dalyvaudami olimpinėse žaidynėse mūsų atletai kartu įgyvendina ir visos Lietuvos svajonę. Sunkus darbas, atkaklumas ir, svarbiausia, pergalių siekis dviem savaitėms suvienija visą šalį ir uždega viso pasaulio lietuvius gyventi olimpiniu ritmu. Tai – įkvepianti akimirka, kurios laukiame ketverius metus“, – sakė Prezidentė.

Susitiks su delegacijos atstovais

Valstybės vadovė vizito Londone metu taip pat lankysis olimpiniame kaimelyje ir susitiks su mūsų šalies olimpinės delegacijos atstovais, kuriems perduos iš Lietuvos atvežtą simbolinę olimpinę liepsną bei dalyvaus Karalienės Elžbietos II rengiamame priėmime Bekingemo rūmuose.
Londono olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 50 individualių sporto šakų atstovų ir 12 krepšininkų.
Liepos 24 dieną olimpiniame kaimelyje iškilmingai pakelta Lietuvos vėliava.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto