Kaimiškosiose seniūnijose gatvės kol kas nevalomos

Sigito STRAZDAUSKO nuotr.

Gausiau pasnigus sparčiau priversti darbuotis kelininkai ir šaligatvius valantys žmonės. Tačiau kol kas sniegas nesutrikdė nei pėsčiųjų, nei transporto eismo.
Vos tik nustojus snigti, šaligatviai ir keliai buvo nuvalyti.

Keliai išvažiuojami

Nors visoje šalyje iškritęs sniegas sukėlė daug nepatogumų, mūsų rajono valdininkai nepanikuoja ir sako, jog sunerimti reikėtų tik tuo atveju, jei snigti nesiliautų mažiausiai dvi paras.
Sedos seniūnas Algirdas Grinkevičius patikino, kad kol kas bėdų dėl sniego seniūnijoje nėra. Keliai išvažiuojami. Vaikai saugiai pasiekė ugdymo įstaigas.
„Kaimo keliai išvažiuojami. Dėl penkių šešių centimetrų sniego tikrai didesnių problemų nekilo. Daugiau paplušėti tenka miestelyje, valant asfaltuotus takus ir šaligatvius. Juos valyti padeda gyventojai, dirbantys už pašalpas ir pagal viešųjų darbų programą“, – sakė seniūnas.
Seniūnijoje yra pasirūpinta ir smėlio mišinio atsargomis, jis laikomas specialiose dėžėse.
„Taupymo sumetimais barstome tik pavojingiausias, slidžiausias vietas. Visoms gatvės pabarstyti neužtektų lėšų“, – teigė A. Grinkevičius.

Valo ir gyventojai

Dėl smėlio atsargų problemų neturi ir Viekšnių seniūnija, jo pakankamai prikaupta. Be to, dalį šaligatvių nusivalo patys gyventojai, todėl Viekšnių seniūno Kornėlijaus Kryžiaus teigimu, dėl sniego didelių bėdų nėra.
Pasak K. Kryžiaus antradienį nei miestelio šaligatviai, nei gatvės dar nebuvo valomos, tačiau jei snigtų dieną ar dvi, tuomet būtų imtasi priemonių.
„Kol kas padėtis nėra tokia bloga. Tikslinga būtų pradėti valyti sniegą, kai liautųsi snigti, nes valyti du kartus būtų tik pinigų švaistymas“, – įsitikinęs Viekšnių seniūnas.
Pasak jo, iš mokyklų skundų, kad vaikai nebūtų pasiekę ugdymo įstaigos, negauta.
„Su mokyklų vadovais yra sutarta, kad jei kils kokių nors problemų dėl susisiekimo, nedelsiant praneštų. Tada būtų sprendžiamos problemos vietoje, jei reiktų, būtų galima nuvalyti tik tam tikrą teritoriją“, – informavo K. Kryžius.

Seka orų prognozes

Mažeikių seniūnas Šarūnas Armonas taip pat tvirtina, kad gatvės ir šaligatviai buvo nuvalyti laiku, todėl nei pėstiesiems, nei vairuotojams didelių sunkumų antradienio rytą nebuvo.
Pasak jo, su mieste sniegą valančiomis bendrovėmis „Žemaitijos agroprekyba“ ir „Raguvilė“ jokių problemų kol kas nekilo.
„Sunerimti teks, jei išsipildys sinoptikų prognozės ir prieš didžiąsias metų šventes snigs kelias dienas iš eilės. Bet tikimės, jog ir tuomet bus galima tinkamai prižiūrėti gatves, kad miestiečiams nebūtų nepatogumų“, – tvirtino Š. Armonas.
Su nerimu sinoptikų prognozes seka ir Šerkšnėnų seniūnas Alfonsas Šakauskas.
„Kol kas nesiėmėme sniego valymo darbų. Pagrindinius kelius nuvalo ir pabarsto už tai atsakingos įmonės, mums telieka vietinės reikšmės keliukai ir šaligatviai“, – paaiškino A. Šakauskas.
Šaligatviai Šerkšnėnuose bus tik nuvalomi, bet nebarstomi, nes tam seniūnija neturi papildomų lėšų.
„Kol nėra slidu, tai ir būtinybės barstyti nėra, o ateityje, reikalui esant, ieškosim pinigų smėliui pirkti“, – informavo Šerkšnėnų seniūnas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto